uitlaat
Auto tunen

Waarop letten bij het kopen van een uitlaat

Is het tijd voor een nieuwe uitlaat? Veel mensen zijn gewend om dan simpelweg bij de lokale monteur binnen te lopen en te vragen naar een nieuwe uitlaat. Zijn er echter ook manieren hoe dit beter kan? Die zijn er zeker! De kans is groot dat een monteur je een vrij duur model aanraadt. In realiteit hoef je voor de uitlaat echter niet altijd voor de duurste optie te kiezen. Een goedkope uitlaat doet namelijk ook perfect zijn werk. In dit artikel hebben we daarom een aantal handige tips samengesteld waar jij op moet letten wanneer je een uitlaat koopt.

Op zoek naar een goedkope uitlaat?

Het is belangrijk om te onthouden dat het prijskaartje van een product niet altijd aangeeft of het een hoge kwaliteit heeft of niet. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de uitlaat. Een goedkope uitlaat, ook wel een uitlaat van een huismerk genoemd, presteert namelijk exact hetzelfde als een duurdere variant. Waarom zou je dan kiezen voor een uitlaat die twee keer zo duur is? De kwaliteit van een uitlaat moet je altijd analyseren aan de hand van een keurmerk. Een goede uitlaat wordt bijvoorbeeld aangeduid met behulp van de EEG-richtlijnen. Een uitlaat die aan deze richtlijnen voldoet, heeft een E-keur label. Wil je zeker weten dat je de juiste aanschaft? Een uitlaat kopen via UitlaatDiscounter.nl is erg gemakkelijk. Bovendien kun je altijd om advies vragen.

Houdt rekening met de Euro keur en EEG-richtlijnen

Ben jij op zoek naar een kwalitatieve uitlaat voor een goed prijskaartje? Kies dan voor een uitlaat met het E-keurmerk. Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee wilt houden wanneer je een uitlaat koopt. Wanneer je een uitlaat koopt met een E-keurmerk, heb je de zekerheid dat deze voldoet aan de volgende punten. In de test wordt er gekeken naar het geluidsniveau wanneer de auto rijdt en wanneer deze stilstaat. Ook wordt er gekeken naar hoe goed het absorberende materiaal bestendig is tegen de hete gassen en hoeveel tegendruk er wordt gegeven bij maximaal verbruik en wat voor effect dit geeft op de uitlaat. Wanneer een uitlaat voldoet aan alle vier de punten, dan ontvangt het een E-keur. Je kunt er dan dus vanuit gaan dat de uitlaat exact doet wat hij moet doen.