Autonieuws

14% bijtelling krijgt enkeltje autokerkhof!

De overheid heeft de afgelopen jaren geprobeerd om zuinig en schoon rijden te promoten met interessante bijtellingsregelingen. Dat is ze goed gelukt, want de leaserijder van vandaag de dag gaat massaal voor een auto met 14% of zelfs 0% bijtelling. Nu echter blijkt dat door de gunstige bijtellingsregeling de overheid 5,2 miljard euro is misgelopen, wordt men in Den Haag toch iets minder optimistisch over uw milieuvriendelijke auto.

En dus meldde de NOS dat het bijtellingssysteem op de schop gaat. Voor een auto van de zaak die zuinig en milieuvriendelijk uit de tests komt betaal je nu aanzienlijk minder bijtelling dan voor de gewone, vervuilende auto’s. De overheid is echter van mening dat auto’s in de praktijk vaak minder milieuvriendelijk zijn dan de fabrikant belooft en dus zal het huidige bijtellingssysteem plaats maken voor een veel strenger systeem.

De exacte plannen zijn nog niet bekend. Deze zullen volgens Nu.nl worden gepresenteerd op Prinsjesdag (dinsdag 16 september 2014). De maatregelen zullen ingaan in 2016. Reden te meer om in 2014 of 2015 nog een leasecontract af te sluiten (bij voorkeur bij een partij met goede voorwaarden, zoals bijvoorbeeld VWP Autolease).