Auto onderdelen kopen vaak goedkoper dan schade melden
Autonieuws

Auto onderdelen kopen vaak goedkoper dan schade melden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is glad op de weg of de ruiten van uw auto beslaan en voordat u het weet heeft u een paaltje geraakt. Ontzettend vervelend natuurlijk. Zo’n deuk in de bumper van uw mooie auto is niet alleen erg lelijk, maar kan ook een stevige kostenpost zijn. Als u de schade meldt bij uw autoverzekering dan kan dit gevolgen hebben voor uw premie.

In sommige gevallen zal de terugval in schadevrije jaren een behoorlijke stijging van de premie tot gevolg hebben. U hoeft dan niets te betalen voor een nieuwe bumper, maar de hogere premie zorgt ervoor dat deze bumper met terugwerkende kracht erg duur kan worden. U ruilt voordeel op de korte termijn in voor nadelen op de lange termijn. Er is echter een alternatief.

Auto onderdelen kopen vaak goedkoper dan schade melden

Auto onderdelen: een goedkoop alternatief

U kunt ervoor kiezen om zelf auto onderdelen te bestellen en deze te gebruiken om de beschadigde onderdelen op uw auto te (laten) plaatsen. Hoewel u gelijk de kosten van het onderdeel moet betalen, heeft het verder geen gevolgen voor uw premie of de schadevrije jaren. Overstappen naar een andere autoverzekering blijft mogelijk.

Tegenwoordig is het zoeken naar auto onderdelen veel eenvoudiger geworden dankzij het internet. Op allerlei websites en forums bieden mensen de meest uiteenlopende auto onderdelen aan. Dit brengt ook problemen met zich mee. Niet elke aanbieder is even betrouwbaar en soms is de kwaliteit van de onderdelen erg laag. Uw poging om geld te besparen kan op deze manier een vervelend staartje krijgen.

Betrouwbare auto onderdelen

Het is daarom belangrijk dat u alleen in zee gaat met een betrouwbare leverancier van auto onderdelen. Let bij uw keuze voor een auto onderdeel op of de verkoper beschikt over het STIBA keurmerk. STIBA is de brancheorganisatie voor demontagebedrijven en heeft een norm opgesteld, de KwaliteitsZorg Demontage (KZD). Wanneer een bedrijf voldoet aan de eisen van deze norm dan kunt u met een gerust hart daar uw onderdeel bestellen. U heeft dan te maken met een betrouwbaar adres voor het kopen van auto onderdelen.

Een voorbeeld van een bedrijf dat voldoet aan de gestelde normen is Autobedrijf Broekhuis uit Albergen. Voordat de onderdelen te koop worden aangeboden worden ze geclassificeerd, gecontroleerd en beoordeel op kwaliteit. Zodoende is het zeker dat de onderdelen veilig en herbruikbaar zijn. Op deze manier bent u er zeker van dat u nog jaren plezier kunt hebben van het onderdeel dat u vervangen hebt.