Autonieuws

Parkeren met de auto: veel parkeergarages voldoen niet aan de eisen van deze tijd

Het is een bekend probleem: krappe parkeergarages met te weinig parkeerplekken die ontoegankelijk zijn voor de grote auto’s van tegenwoordig. Daarnaast zijn ze tegenwoordig ook gevaarlijk.

 

Brandgevaar

Parkeergarages worden steeds moeilijker te bereiken en gevaarlijker. Veel garages van vandaag de dag voldoen niet aan de huidige veiligheidseisen, omdat de materialen van auto’s erg snel zijn veranderd. Hierdoor wordt het risico op brand vergroot. Bovendien zijn de garages ook krap en parkeervakken slecht te bereiken.

Volgens de ANWB wordt dit veroorzaakt door de breder wordende auto’s en de nieuwe technieken die in de wagens geplaatst worden. Daarnaast worden bestuurders steeds ouder en hebben ze dus meer moeite met het parkeren in de kleinere garages.

 

90 procent is slecht

Volgens onderzoek voldoet slechts 10 procent van de parkeergarages aan de veiligheidseisen. Het wordt dus tijd dat er wettelijke normen aan de ontwerpen van parkeergarages gesteld worden.

Natuurlijk zijn er ook wel veilige parkeergarages. De parkeergarages van Q-Park zijn door heel Nederland gevestigd. Wanneer je een abonnement afsluit ben je altijd zeker van een parkeerplaats en kun je dus te allen tijden veilig en gemakkelijk parkeren in Utrecht, Den Haag, Groningen en nog veel meer locaties door heel Nederland.

Te kleine garages

Niemand houdt van krappe parkeergarages. Deze hebben soms zelfs schade tot gevolg. Op de palen in de garages zie je regelmatig verfstrepen in alle kleuren van de regenboog. Bij een derde van de parkeergarages zijn er zelfs zulke grote ontwerpfouten gemaakt, dat ze voor een deel niet gebruikt kunnen worden.

Tegenwoordig zijn auto’s vaak van kunststof gemaakt en zijn ze een stuk breder. Hierdoor slaat vuur een stuk gemakkelijker over. Garages worden niet gemoderniseerd en zijn nog steeds ingericht op de auto’s van 20 jaar geleden. Check voor het parkeren dus goed of de parkeergarage ook daadwerkelijk veilig is.