Motor
Autonieuws

Tips om je motor goed op slot te zetten

Je motor is je dierbaar en daarom wil je er alles aan doen om deze veilig te stellen. Zo kun je rekening houden met de plek waar je je motor parkeert. Kies hiervoor een plek waar de motor in het zicht staat voor jezelf of voor andere. Daarnaast is een stuurslot alleen niet voldoende. Kies altijd voor een schijfremslot voor je motor om diefstal te voorkomen. Ook kun je de motor aan een paal of hek vastmaken. Door meerdere sloten te gebruiken ben je extra verzekerd van veiligheid doordat dieven veel meer moeite moeten doen. Om het helemaal af te maken kun je een alarm op je motor laten zetten of een hoes om te motor plaatsen. 

Wees extra alert in het buitenland

Ga je met de motor op vakantie? Let dan extra goed op. Sommige modellen zijn namelijk in bepaalde landen erg in trek. Je wil voorkomen dat jouw motor wordt gestolen wanneer je in het buitenland bent. Ook kunnen bepaalde motoronderdelen van je motor worden gehaald in het buitenland. Daarom kan een motorhoes handig zijn om mee te nemen op vakantie. Bovenstaande tips kunnen je helpen om je motor goed op slot te zetten. Daarnaast is het raadzaam om het slot zo hoog mogelijk te plaatsen. De grond kan namelijk gebruikt worden als hefboom waardoor het slot makkelijker open te breken is. Door meerdere manieren toe te passen wordt het extra lastig om de motor te stelen.  

Alle motoronderdelen op een plek

Vind je het leuk om zelf aan je motor te sleutelen of heb je een eigen motorzaak? Dan kun je alle onderdelen die je nodig hebt tussen het assortiment van BoonstraParts.com vinden. Van motorliften tot knipperlicht relais en van een stuurschakelaar tot een afdekkap van het contactslot; je vindt alles wat je zoekt. De onderdelen worden snel bij jou thuis of op de zaak bezorgd. Je hoeft je daarnaast niet druk te maken over dat ene onderdeel waar je naar op zoek bent. Met ruim 250.000 onderdelen op voorraad weet je zeker dat wat jij zoekt jouw kant op komt.