Cabrio
Autonieuws

Een cabrio goedkoop aanschaffen? Dit zijn 5 modellen voor jou!

Het is weer lekker weer in Nederland, tijd om eens de cabrio te bespreken. De auto voor in de zomer. Als je ze ziet rijden, terwijl jijzelf in je warme auto zit met een kapotte airco, droom je wellicht van zonovergoten ritten met de wind in je haren. Alleen is een cabrio niet superduur in aanschaf?  Nou, Maak je geen zorgen, want cabrio rijden hoeft geen fortuin te kosten! Met een beetje slim shoppen vind je een prachtige tweedehands cabrio die goedkoop is. Over deze ‘goedkope’ cabrio modellen lees je meer in deze blog!

Betaalbare Cabrio’s op de markt

De markt voor tweedehands cabrio’s is enorm, met modellen voor elk budget. Of je nu op zoek bent naar een compacte stadsauto of een stoere sportauto, er is zeker een betaalbare optie voor je.

Dit zijn populaire redelijk goedkope cabrio’s:

Enkele populaire en betaalbare cabrio modellen zijn:

Mazda MX-5

Nieuw: Vanaf €33.990,-
Tweedehands: Vanaf €9.950,-

Deze iconische roadster staat bekend om zijn scherpe handling en rijplezier. De MX-5 is beschikbaar met motoren variërend van 1.5L tot 2.0L, met vermogens van 90 pk tot 350 pk. De MX-5 is een betrouwbare en lichtgewicht auto, perfect voor wie op zoek is naar een pure rijervaring.

Fiat 500C

Nieuw: Vanaf €23.990,-
Tweedehands: Vanaf €14.950,-

Fiat 500C: Deze compacte en stijlvolle cabriolet is perfect voor de stad. De 500C is beschikbaar met een 1.2L of 1.4L benzinemotor, met vermogens van 69 pk tot 105 pk. De 500C is een comfortabele en zuinige auto, ideaal voor woon-werkverkeer of een ritje door de stad.

Ford Focus CC

Nieuw: Niet meer nieuw verkrijgbaar
Tweedehands: Vanaf €7.450,-

Deze cabriolet met stalen dak biedt comfort en functionaliteit ineen. De Focus CC is beschikbaar met diverse benzinemotoren en dieselmotoren, met vermogens van 105 pk tot 250 pk. De Focus CC is een praktische cabrio met een ruime kofferbak, perfect voor kleine gezinnen of weekendtrips.

Mini Cabrio

Nieuw: Vanaf €31.990,-
Tweedehands: Vanaf €12.500,- (2015 model, 1.6 Cooper)

Deze compacte en trendy cabriolet is altijd een populaire keuze. De Mini Cabrio is beschikbaar met diverse benzinemotoren en dieselmotoren, met vermogens van 122 pk tot 306 pk. De Mini Cabrio is een stijlvolle en pittige auto, perfect voor wie op zoek is naar een unieke rijervaring.

Volkswagen Golf Cabrio

Nieuw: Vanaf €38.490,-
Tweedehands: Vanaf €9.999,-

Deze cabrio is een betrouwbare en comfortabele keuze. De Golf Cabrio is beschikbaar met diverse benzinemotoren en dieselmotoren, met vermogens van 110 pk tot 320 pk. De Golf Cabrio is een ruime en veelzijdige cabrio, perfect voor alledaags gebruik of lange reizen.

Tips voor het Kopen van een Cabrio

  1. Doe je onderzoek: Zoek online naar prijzen en reviews van verschillende modellen. Maak een shortlist van cabrio’s die aan jouw budget en wensen voldoen.
  2. Koop tweedehands: Je kunt veel geld besparen door een tweedehands cabriolet te kopen. Let wel op de kilometerstand, onderhoudshistorie en algehele staat van de auto.
  3. Onderhandel: Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs. De meeste verkopers zijn bereid om te zakken, vooral als je contant betaalt of een inruilauto hebt.
  4. Kijk voor een APK: Zorg ervoor dat de cabriolet een geldige APK heeft voordat je hem koopt. Zo weet je zeker dat de auto veilig is om te rijden.
  5. Maak een proefrit: Maak altijd een proefrit voordat je een cabriolet koopt. Zo kun je ervaren hoe de auto rijdt en of hij comfortabel is.

Cabrio rijden hoeft geen dure droom te zijn. Met een beetje slim zoeken vind je een prachtige tweedehands cabriolet voor een betaalbare prijs. Dus waar wacht je nog op? Maak je klaar voor de zomer en geniet van het ultieme cabrio gevoel!

Tips voor een zo’n goedkoop mogelijke prijs:

  • Overweeg een oudere model: Oudere cabrio’s zijn vaak veel goedkoper dan nieuwere modellen. Kijk bijvoorbeeld naar modellen uit de jaren 90 of begin 2000.
  • Koop in de winter: Cabrio’s zijn vaak goedkoper in de wintermaanden, wanneer de vraag lager is.
  • Zoek naar een project: Ben je handig? Dan kun je wellicht geld besparen door een cabriolet te kopen die wat opknapwerk nodig heeft.

Met deze tips kun je zeker een betaalbare cabrio vinden die perfect bij je past. Veel plezier met zoeken en op weg naar onvergetelijke ritten!