Autonieuws

GPS Tracker in de auto

Wat is GPS?

GPS (Global Positioning System) is een systeem dat de locatie van een bepaald object of persoon te allen tijde kan traceren. GPS tracking is één van de meest efficiënte methodes om een object of persoon te volgen zonder teveel geld te besteden. De Decos GPS tracker is dan ook een erg bekend systeem, maar wat is een GPS tracker nu eigenlijk?

GPS bestaat uit een netwerk van satellieten en ontvangers en wordt gebruikt om de exacte locatie van objecten en personen op aarde te bepalen.

Soorten GPS trackers

Er bestaan GPS trackers voor heel veel verschillende zaken. De meest bekende GPS tracker wordt gebruikt voor in de auto. Dit is meestal een los apparaatje dat je in de auto kunt leggen. Als je auto wordt gestolen, dan kun je door middel van de GPS tracker opvragen waar deze zich bevindt. Echter worden GPS trackers voor steeds meer situaties gebruikt.

Ingebouwde GPS tracker

Er bestaan niet enkel losse GPS trackers, maar je kunt een GPS tracker ook inbouwen. Dit kun je heel makkelijk in een auto, machine of boot. Zo weet u zeker dat alles goed beveiligd is en andere mensen de GPS tracker niet makkelijk kunnen vinden.

Ritregistratie

Er zijn ook bepaalde GPS trackers met een ingebouwde ritregistratie. Dit is vooral interessant voor bedrijfswagens. Met behulp van ritregistratie worden alle kilometers die een auto rijdt geregistreerd. Naast kilometerregistratie geeft ritregistratie ook een overzicht van het rijgedrag van de chauffeur, denk hierbij aan de remweg en de snelheid. Zo kunt u uw chauffeurs op hun rijgedrag aanspreken en ongelukken en overtollig brandstof gebruik voorkomen.