Autonieuws

Auto van de zaak voordelen: besparen en rijden in stijl

Werknemers in Nederland hebben soms de mogelijkheid om een auto van de zaak te krijgen, en dat kan aanzienlijke voordelen met zich meebrengen. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van een auto van de zaak bespreken, van financiële besparingen tot rijplezier.

1. Financiële voordelen

Een van de meest opvallende voordelen van een auto van de zaak is de financiële besparing die het met zich meebrengt. In veel gevallen is het rijden van een bedrijfsauto aanzienlijk goedkoper dan het bezitten van een eigen auto. De inkomstenbelasting die wordt geheven over het privégebruik van de auto is vaak lager dan de totale kosten van het bezitten van een auto. Zelfs als de werkgever een bijdrage voor privégebruik vraagt, wordt deze afgetrokken van de bijtelling, waardoor u minder belasting betaalt dan wanneer u uw eigen auto zou bezitten.

2. Besparen op vaste lasten

Het krijgen van een auto van de zaak kan u ook helpen besparen op vaste lasten. Als u uw eigen auto aanschaft, brengt dat vaak duizenden euro’s aan kosten met zich mee, inclusief de aanschafprijs, verzekeringen en onderhoud. Met een auto van de zaak verdwijnen deze kosten (meestal) uit uw budget. U hoeft geen autoverzekering af te sluiten, aangezien de auto eigendom is van uw werkgever en deze verantwoordelijk is voor de verzekering.

3. Tankpas

Sommige werknemers ontvangen zelfs een tankpas, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over brandstofkosten. Dit levert naast de besparingen op aanschafkosten, verzekeringen en belastingen nog meer financieel voordeel op.

4. Rijden in stijl

Bedrijven geven vaak mooie auto’s van de zaak aan hun werknemers. Deze bedrijfsauto’s zijn meestal van hoge kwaliteit en bieden een comfortabele en stijlvolle rijervaring. Het kan dus zijn dat u in een luxe auto rijdt zonder de kosten van eigendom.

5. Loonsverhoging versus auto van de zaak

Voor werkgevers kan het verstrekken van een auto van de zaak vaak voordeliger zijn dan het geven van een loonsverhoging. Dit betekent dat u mogelijk meer bespaart dan wanneer u een hoger brutoloon zou ontvangen. Houd er echter rekening mee dat autokosten doorgaans niet als loon worden beschouwd, wat invloed kan hebben op zaken als vakantiegeld en pensioenopbouw.

Kortom, een auto van de zaak biedt tal van voordelen, waaronder financiële besparingen, lagere vaste lasten en de mogelijkheid om in stijl te rijden. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals het niet opbouwen van schadevrije jaren, wegen de voordelen vaak zwaarder. Als u de kans krijgt om een auto van de zaak te rijden, kan dit een slimme financiële zet zijn.