bedrijfsbus
Autonieuws

Zo kies je de juiste (jong) gebruikte bedrijfswagen

Een nieuwe bedrijfswagen uitzoeken is geen kleinigheid. Maar hoe vind je de perfecte tweedehands bus? Welk model past bij je behoeften? Waar moet je op letten? De experts van Dutch Vans, dealer in jong gebruikte bedrijfswagens, hebben een stappenplan voor je opgesteld om je door dit proces te loodsen.

Of je nu een eerste bedrijfswagen kiest, je huidige voertuig vervangt of een ander type bus nodig hebt, volg ons stappenplan om de bedrijfswagen te vinden die bij je past. Dit voorkomt dat je een bus kiest die niet aan je eisen voldoet.

Stappenplan voor de aanschaf van een tweedehands bedrijfswagen

Stap 1: Bepaal wat je nodig hebt

Begin met een duidelijke lijst van eisen voor je nieuwe bus. Een goede voorbereiding voorkomt een miskoop. Stel jezelf vragen als:

  • Wat ga ik vervoeren? Grote/zware objecten of vooral lichte goederen?
  • Hoeveel personen moeten erin passen?
  • Is er een aanhanger nodig?
  • Rijd ik vooral lange afstanden of meer in de stad?

Stap 2: Vergelijk modellen en afmetingen

Misschien heb je al een model op het oog, zoals een Volkswagen Caddy, een Mercedes-Benz Vito of een Opel Movano. Onthoud goed dat er per model verschillende varianten bestaan. De afmetingen (L1, L2, L3 voor lengte en H1, H2, H3 voor hoogte) zijn belangrijk om de juiste grootte te bepalen.

Stap 3: Laadvermogen

Het laadvermogen is cruciaal. Bepaal hoeveel gewicht je bus moet kunnen dragen. Extra’s zoals imperiaals en stellingen beïnvloeden het laadvermogen, evenals het gewicht van de inzittenden.

Stap 4: Onderhoudsstaat

De staat van onderhoud is belangrijker dan de kilometerstand. Een goed onderhouden bus met meer kilometers kan een betere koop zijn dan één met minder kilometers die waarschijnlijk op korte termijn een flinke onderhoudsbeurt nodig heeft. Controleer deze geschiedenis daarom grondig.

Stap 5: Vorige eigenaar

De geschiedenis van de bus kan veel zeggen. Een voertuig dat zwaar is gebruikt in stedelijke gebieden kan meer slijtage vertonen dan een bus die voornamelijk snelwegkilometers heeft gemaakt. Probeer te achterhalen wie de vorige eigenaren waren en hoe de bus is gebruikt.

Stap 6: Accessoires en uitrusting

Bedenk welke accessoires en uitrusting je nodig hebt. Dit kan variëren van een trekhaak tot airconditioning of specifieke inrichting zoals stellingkasten. Kies bewust en laat je niet verleiden door overbodige extra’s.

Advies bij Dutch Vans

Met deze stappen kun je gericht zoeken naar de tweedehands bedrijfswagen die perfect bij je past. Heb je advies nodig? De vakmensen bij Dutch Vans in Barneveld staan voor je klaar om je te begeleiden bij de aankoop van je ideale jong gebruikte bedrijfswagen. Je vindt daar altijd een geschikte bus, want met meer dan 300 bussen op voorraad, is er genoeg te kiezen!