Autosport evenementen
Auto evenementen

Populaire Autosport Evenementen in de Tweede Helft van 2024

De autosport kalender van 2024 biedt een indrukwekkende reeks evenementen in de tweede helft van het jaar. Hoewel er al vele events voorbij zijn gekomen in de eerste helft van 2024, hoef jij je de tweede helft echt niet te vervelen, als je een liefhebber bent van autosport. 

Deze autosport evenementen moet je zeker in je agenda zetten:


1. Goodwood Festival of Speed

    Datum: 11-14 juli 2024
    Plaats: West Sussex, Engeland
    Locatie: Goodwood House

    Het Goodwood Festival of Speed is meer dan een race; het is een viering van alles wat met auto’s te maken heeft. Van historische raceauto’s tot de nieuwste hypercars, dit evenement biedt een unieke kans om dicht bij je favoriete voertuigen en coureurs te komen. De heuvelklimwedstrijd is een hoogtepunt waar je de beste auto’s in actie kunt zien. Het Goodwood Festival of Speed combineert unieke combinatie van autosport met geschiedenis en de prachtige locatie van het Goodwood Estate.

    2. 24 Uur van Spa

      Datum: 27-28 juli 2024
      Plaats: Spa-Francorchamps, België
      Locatie: Circuit de Spa-Francorchamps

      De 24 Uur van Spa is een van de meest prestigieuze endurance races ter wereld, gehouden op het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps. Deze race staat bekend om zijn uitdagende parcours en onvoorspelbare weersomstandigheden, wat zorgt voor een spannend en intens evenement. De unieke combinatie van historie, technische uitdagingen en de prachtige Ardennen maakt deze race een onvergetelijke ervaring.

      3. MotoGP – Grand Prix van Oostenrijk

        Datum: 18 augustus 2024
        Plaats: Oostenrijk, Spielberg, Stiermarken
        Locatie: Red Bull Ring

        De MotoGP Grand Prix van Oostenrijk wordt gehouden op de Red Bull Ring, een van de snelste circuits in de kalender van de MotoGP. De Redd Bull Ring mixt snelle rechte stukken en scherpe bochten. Het circuit biedt spannende races en spectaculaire inhaalacties. De prachtige Alpenomgeving en de technische uitdagingen van het circuit maken dit evenement een hoogtepunt voor motorsportfans. Ook de Formule 1 komt hier jaarlijks langs, en je weet maar nooit wat voor weer je krijgt. Spa is spannend en nooit saai.

        4. DTM – Nürburgring

          Datum: 8 september 2024
          Plaats: Nürburg, Duitsland
          Locatie: Nürburgring GP-Strecke

          De Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) op de Nürburgring is een hoogtepunt in de Duitse autosportkalender. De combinatie van moderne toerwagens en het legendarische circuit zorgt voor een boeiend en spectaculair evenement dat fans van over de hele wereld trekt. De historie van de Nürburgring en de spannende races maken dit een evenement dat je niet mag missen.

          5. Bathurst 1000

            Datum: 6 oktober 2024
            Plaats: Mount Panorama, Australië
            Locatie: Mount Panorama Circuit, Bathurst

            De Bathurst 1000 is een iconisch evenement in de Australische autosport en een van de meest prestigieuze races in de Supercars-kalender. De beruchte Mount Panorama Circuit biedt een uitdagend parcours met hoge snelheden en scherpe bochten, wat zorgt voor spannende races en onverwachte wendingen. De unieke sfeer en de uitdagende aard van het circuit maken dit evenement speciaal.

            Plan Je Autosport Jaar

            Met deze autosport kalender vanaf juli 2024 weet je welke data gemarkeerd in je agenda horen te staan. AL kijk je op tv, of misschien ben je van plan een event te bezoeken? Blijf op de hoogte van de laatste updates en nieuws over evenementen door onze blog te volgen.