sim race events
Auto evenementen

Sim Race Evenementen in Nederland – 2024

Sim racen is de laatste jaren explosief gegroeid in populariteit. De combinatie van technologie en motorsport trekt een breed publiek aan, van amateurs tot professionele coureurs. Nederland speelt een prominente rol in deze opkomende sport, met tal van evenementen verspreid over het hele land. Hier is een overzicht van enkele van de meest opwindende sim race-evenementen die je in 2024 in Nederland kunt verwachten.

1. Dutch Sim Racing Masters

Datum: 15 juni 2024
Plaats: Amsterdam RAI
Prijzen: Tot €10.000 aan prijzengeld

Het Dutch Sim Racing Masters evenement is een van de grootste en meest prestigieuze sim race competities in Nederland. Georganiseerd in de Amsterdam RAI, biedt dit evenement een unieke ervaring met geavanceerde simulators en een professionele setting. Deelnemers kunnen zich kwalificeren voor verschillende categorieën, van amateurs tot pro’s, met een totaal prijzengeld van €10.000.

2. SimRace Vereniging Nederland (SVNL) Kampioenschap

Datum: 29 maart 2024
Plaats: Utrecht, Jaarbeurs
Prijzen: Winnaar ontvangt €5.000

Het SVNL Kampioenschap is een evenement georganiseerd door de SimRace Vereniging Nederland, een toonaangevende organisatie in de sim race wereld. Dit kampioenschap, gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, trekt jaarlijks honderden deelnemers en toeschouwers. Het evenement is niet alleen een competitie, maar ook een ontmoetingsplek voor de sim race community.

3. Benelux Sim Racing League

Datum: 12 september 2024
Plaats: Rotterdam Ahoy
Prijzen: Totale prijzenpot van €7.500

De Benelux Sim Racing League brengt de beste sim racers uit België, Nederland en Luxemburg samen. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats in het iconische Rotterdam Ahoy en biedt een spannend platform voor racers om hun vaardigheden te tonen. Met een totale prijzenpot van €7.500, trekt dit evenement veel aandacht van zowel deelnemers als sponsors.

4. Esports Racing Series

Datum: 21 juli 2024
Plaats: Eindhoven, Evoluon
Prijzen: Winnaar krijgt €3.000 en een gesponsorde racestoel

De Esports Racing Series in Eindhoven is een evenement dat de focus legt op de combinatie van technologie en motorsport. Gehouden in het futuristische Evoluon, biedt dit evenement een spectaculaire setting voor zowel deelnemers als toeschouwers. Naast het prijzengeld van €3.000, ontvangt de winnaar ook een gesponsorde racestoel van een bekende sim race equipment leverancier.

5. Zandvoort Sim Racing Festival

Datum: 8 augustus 2024
Plaats: Circuit Zandvoort
Prijzen: Tot €6.000 aan prijzen

Het Zandvoort Sim Racing Festival is een must-visit voor elke motorsport liefhebber. Gehouden op het legendarische Circuit Zandvoort, biedt dit evenement een unieke ervaring waarbij de echte wereld en de virtuele wereld samenkomen. Naast spannende races, zijn er ook workshops en demo’s van de nieuwste sim race technologieën. Het prijzengeld loopt op tot €6.000.

Simracen in Nederland

Sim race-evenementen in Nederland bieden een geweldige gelegenheid voor zowel nieuwe als ervaren racers om hun vaardigheden te tonen en te verbeteren. Met een breed scala aan locaties en prijzengeld, is er voor ieder wat wils. Of je nu zelf wilt deelnemen of gewoon wilt genieten van de races, deze evenementen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Houd deze data in je agenda en bereid je voor op een opwindend jaar vol sim race actie!