Supercars event
Auto evenementen

Supercars event – Supercar Sunday brengt spektakel naar TT Circuit Assen

Ben je klaar voor een dag vol snelheid, luxe en het bewonderen van de meest bijzondere supercars? Zet dan zondag 9 juni 2024 in je agenda, want dan is het tijd voor Supercar Sunday op het legendarische TT Circuit in Assen! Dit is dé kans om de meest adembenemende supercars, hypercars, klassieke en luxe auto’s van dichtbij te bewonderen. Met meer dan 100 verschillende auto’s ga je gegarandeerd auto’s zien waar je helemaal versteld van gaat staan!

Wat maakt Supercar Sunday zo bijzonder?

Er zijn in Nederland verschillende auto evenementen die het bezoeken waard zijn, maar als je van supercars houdt, is dit echt een event voor jou. Met meer dan 100 verschillende unieke auto’s. Van de meest exotische hypercars tot de krachtigste raceauto’s, je ziet ze allemaal op Supercar Sunday. 

Veel auto’s gaan natuurlijk ook in actie komen. Ervaar de sensatie van live races en demonstraties op het beroemde TT Circuit. Ook is er een demo parade, waar je een parade van supercars en hypercars kan bewonderen. Dit is de kans om zeldzame en exclusieve modellen live in actie te zien. Hoe gaaf is dat? 

Hoogtepunten uit het programma

European Touring Car Challenge 

De European Touring Car Challenge eert de gloriejaren van de toerwagenraces, met een focus op kleinere voertuigen tot 1300 cc van merken als Mini, Simca en Lada. De 1300 ETC is voor auto’s tot bouwjaar 1981. Binnen deze klasse is er de ‘John Cooper SPiTrophy’ voor Mini Coopers van 1991-1996. Deelnemende voertuigen worden ingedeeld op basis van motorvermogen en periode.

Porsche Club Racing

Racen met een Porsche is een droom voor elke autosportliefhebber. Porsche Club Racing maakt dit mogelijk voor alle Porsche-rijders, ongeacht hun ervaring of type Porsche. De RS-Cup is de topklasse met supersnelle auto’s zonder beperkingen, terwijl de GT Cup bijna even snel is maar met profielbanden. De snelste GT-deelnemers promoveren naar de RS-Cup. De Boxster Cup en Porsche 944 Cup zijn beperkt tot deze specifieke modellen, die met originele onderdelen racen.

Hypercar Demo Parade

Een unieke parade van de meest exclusieve hypercars ter wereld. Supercars die je in de parade gaat zien zijn onder andere de Lamborghini Revuelto, Porsche Techart GT, Bugatti Chiron, Ferrari 812 Competizione en Porsche 911 GT3 RS.

Het volledige programma is hier te zien.

Waarom Je Dit Niet Wilt Missen

Supercar Sunday is meer dan een evenement; het is een beleving en verzamelplek van een gepassioneerde community. Of je nu een die-hard autoliefhebber bent of gewoon wilt genieten van een dag vol entertainment, dit evenement biedt voor ieder wat wils. Mis deze kans niet om jezelf onder te dompelen in de wereld van snelheid en luxe.

Bezoek de website voor meer informatie en om je tickets te bemachtigen. Bereid je voor op een onvergetelijke dag op Supercar Sunday!