Autonieuws

Bespaar op personeelskosten met innovatieve magazijnoplossingen

Een van de grootste kostenposten in magazijnlogistiek is personeelskosten. Bedrijven willen hun personeel efficiënter laten werken, maar is dat wel de juiste weg? Gemiddeld ligt het ziekteverzuim in magazijnen rond de 6%, wat leidt tot extra kosten en verstoringen. 

Hoe hoger de personeelskosten, hoe lager de winst, en dat maakt efficiënt magazijnbeheer essentieel. Maar wat als er manieren zijn om processen te optimaliseren, kosten te verlagen en het personeel lichter werk te bieden zonder verlies van productiviteit?

Elektrische magazijnapparatuur als kostenbesparing

Elektrische magazijnapparatuur heeft de manier van werken in magazijnen fundamenteel veranderd. Denk aan elektrische stapelaars en palletwagens die de fysieke inspanning van medewerkers minimaliseren. Deze apparaten kunnen zware lasten snel en eenvoudig verplaatsen zonder dat werknemers veel kracht hoeven te gebruiken. 

Dit leidt niet alleen tot een hogere snelheid van verplaatsingen binnen het magazijn, maar zorgt ook voor minder fysieke belasting en vermoeidheid bij medewerkers. De directe besparing zit niet alleen in sneller werken, maar ook in een afname van ziekteverzuim door lichamelijke klachten.

Tijdsbesparing door verhoogde efficiëntie

De snelheid waarmee pallets en goederen kunnen worden verplaatst met elektrische magazijnapparatuur, zoals palletwagens, maakt een groot verschil in de totale doorlooptijd van magazijnprocessen. Waar handmatige transportmiddelen vaak meer tijd kosten, zorgen elektrische apparaten voor een veel kortere doorlooptijd. 

Deze tijdsbesparing kan resulteren in een efficiënter orderpicksysteem, waardoor er meer bestellingen in dezelfde tijd verwerkt kunnen worden. Minder tijdverlies betekent minder arbeidsuren, wat direct bijdraagt aan kostenreductie.

EP Equipment: een innovatief merk

EP Equipment is een van de toonaangevende merken die hoogwaardige elektrische magazijnoplossingen biedt. Hun elektrische palletwagens, stapelaars, en andere magazijnapparatuur zijn ontworpen om zowel snelheid als efficiëntie te verhogen. 

Wat EP Equipment onderscheidt, is de combinatie van betrouwbaarheid en innovatief design. Dankzij sterke lithium-ion batterijen kunnen hun apparaten lang en intensief gebruikt worden zonder vaak opgeladen te hoeven worden. Dit maakt ze zeer geschikt voor drukke magazijnomgevingen waar continu gewerkt wordt.

Voordelen van ergonomisch werken

Een vaak over het hoofd gezien aspect van kostenbesparing is de ergonomie van het werk. Elektrische palletwagens verminderen de fysieke inspanning voor medewerkers aanzienlijk. Werken met traditionele, handmatige transportmiddelen kan leiden tot blessures en vermoeidheid, wat weer zorgt voor extra kosten door ziekteverzuim en lagere productiviteit. Moderne elektrische palletwagens zorgen ervoor dat werknemers gemakkelijker kunnen werken en sneller taken kunnen uitvoeren, wat niet alleen de productiviteit verhoogt, maar ook de gezondheid van het personeel verbetert.

AMR-robots: automatisering voor lagere arbeidskosten

Een andere innovatie die de logistieke sector verandert, zijn de AMR (Autonome Mobiele Robots). Deze robots, zoals de EP XP15, kunnen zelfstandig taken binnen het magazijn uitvoeren, zoals het transporteren van pallets en goederen naar specifieke locaties. 

Door repetitieve taken te automatiseren, kunnen medewerkers zich richten op andere, meer gespecialiseerde werkzaamheden. Dit leidt tot efficiëntere inzet van arbeid en verlaagt de personeelskosten. Bovendien zijn AMR-robots volledig elektrisch, waardoor ze niet alleen bijdragen aan efficiëntie, maar ook aan een duurzame bedrijfsvoering.

Verlaging van onderhoudskosten en energiebesparing

Elektrische magazijnapparatuur biedt niet alleen een hogere productiviteit, maar vereist ook minder onderhoud in vergelijking met handmatige of brandstofgestuurde transportmiddelen. De moderne batterijen van elektrische apparaten, zoals lithium-ion, hebben een langere levensduur, zijn snel op te laden en energiezuinig. Dit betekent niet alleen lagere operationele kosten, maar ook een grotere beschikbaarheid van de apparatuur gedurende de werkdag.

Kostenbesparing op lange termijn

De investering in elektrische magazijnapparatuur lijkt misschien hoger dan die voor handmatige oplossingen, maar de besparingen op de lange termijn zijn aanzienlijk. Efficiënter gebruik van arbeid, lagere onderhoudskosten, en verbeterde veiligheid dragen allemaal bij aan een lagere total cost of ownership (TCO). Dit betekent dat bedrijven over de levensduur van de apparatuur veel besparen op zowel personeels- als operationele kosten.

Innovaties die echt verschil maken

Met innovatieve magazijnoplossingen kun je als bedrijf niet alleen besparen op personeelskosten, maar ook werken aan duurzaamheid en een snellere doorlooptijd van processen. Door te investeren in apparatuur zoals elektrische palletwagens en autonome robots, wordt de werkomgeving efficiënter, veiliger en duurzamer.

Be Green Techniek: de partner in innovatie en kostenbesparing

Be Green Techniek is een voorloper op het gebied van innovatieve en kostenbesparende magazijnoplossingen. Met een breed aanbod van elektrische palletwagens, stapelaars en AMR-robots, helpen zij bedrijven om hun magazijnprocessen efficiënter en duurzamer te maken. 

Be Green Techniek begrijpt de behoefte van magazijnen aan moderne, betrouwbare en energiezuinige apparatuur die niet alleen de productiviteit verhoogt, maar ook bijdraagt aan kostenbesparing. Of het nu gaat om de overstap naar elektrische palletwagens of het implementeren van geautomatiseerde robots, Be Green Techniek biedt oplossingen voor elk magazijn dat klaar is voor de toekomst.