Autonieuws

Ben jij Autogek? Dan moet je deze Auto Films en Series echt Zien!

Ben jij een echte autoliefhebber en kan je niet genoeg krijgen van de spectaculaire autowereld? Dan ben je wellicht op zoek naar films, documentaires en series die jouw autohart sneller laten kloppen! Gelukkig zijn er genoeg films en series die je meevoeren in de wereld van snelle wagens, races en alles wat met auto’s te maken heeft. Sommige films in deze lijst zul je vast al eens gezien hebben, maar er zitten vast nog onontdekte pareltjes tussen. 

1. Fast & Furious (2001 – heden)

Het is onmogelijk om een lijst met de beste auto films te maken zonder Fast & Furious te noemen. Deze iconische filmreeks draait helemaal om snelle auto’s, stoere personages en waanzinnige stunts. Wat begon als een film over straatracen in Los Angeles, groeide uit tot een internationaal fenomeen vol met high-tech voertuigen en spectaculaire actie. 

Deze films blijven altijd leuk om te kijken, ook al is het voor de 10e keer. Door de steeds extremere stunts en de sterke onderlinge band tussen de personages. Met acteurs zoals Vin Diesel en Dwayne Johnson aan boord, krijg je gegarandeerd een adrenaline boost. Hoewel sommige scènes soms wat over-the-top zijn, is dit de perfecte serie als je van actie en auto’s houdt. Er zijn in totaal 12 films, dus kan het best zo zijn dat je er eentje gemist hebt. In 2026 komt alweer de 13e film uit, namelijk ‘Fast X: Part 2’.

IMDB Rating: 6.8-7.8  
Waar te kijken: Netflix, Prime Video, Pathé Thuis

2. Ford v Ferrari (2019)

Als je een echte fan bent van autosport geschiedenis, dan is Ford v Ferrari een must-see. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de strijd tussen Ford en Ferrari om de 24 uur van Le Mans te winnen in 1966. Christian Bale en Matt Damon schitteren als respectievelijk coureur Ken Miles en ontwerper Carroll Shelby. 

De film biedt niet alleen prachtige racebeelden, maar gaat ook diep in op de relaties en de dynamiek tussen de personages. Het is een inspirerend verhaal van doorzettingsvermogen en passie voor auto’s, verpakt in een spannende racefilm.

IMDB Rating: 8.1
Waar te kijken: Disney+, Google Play, Pathé Thuis

3. Drive (2011)

Drive is een film die net wat anders is dan de traditionele auto actie. De film volgt een stuntman en chauffeur, gespeeld door Ryan Gosling, die in de criminaliteit belandt. Het is een stilistische en minimalistische film, waarin de sfeer een hoofdrol speelt. De autoachtervolgingen zijn scherp en realistisch, zonder het overmatig gebruik van CGI. Wat deze film uniek maakt, is de combinatie van een rustig tempo en explosieve momenten van actie.

Hoewel het niet de standaard racefilm is, heeft Drive een cultstatus verworven onder autoliefhebbers door zijn stijlvolle weergave van auto’s en snelwegen.

IMDB Rating: 7.8  
Waar te kijken: Prime Video, Pathé Thuis

4. Rush (2013)

Als je houdt van Formule 1, dan is Rush een absolute aanrader. Deze film, geregisseerd door Ron Howard, draait om de legendarische rivaliteit tussen de Formule 1-coureurs James Hunt en Niki Lauda in de jaren ’70. De manier waarop de races worden gefilmd is adembenemend, en het verhaal achter de strijd tussen de flamboyante Hunt en de methodische Lauda houdt je op het puntje van je stoel.

De film laat je niet alleen de spanning van de races voelen, maar biedt ook een intieme blik in het persoonlijke leven van beide coureurs.

IMDB Rating: 8.1  
Waar te kijken: Netflix, Prime Video, Google Play

5. The Grand Tour (2016 – heden)

The Grand Tour is een van de populairste autoprogramma’s ooit, gepresenteerd door het beruchte trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Na het verlaten van Top Gear gingen ze verder met dit programma, dat nog steeds hun kenmerkende humor en grandioze auto-avonturen bevat. 

Of ze nu door de woestijnen van Namibië racen of proberen de meest absurde voertuigen te bouwen, The Grand Tour blijft een feest voor de liefhebber van auto’s en humor.

IMDB Rating: 8.7  
Waar te kijken: Prime Video

6. Senna (2010)

Senna is een van de beste documentaires over een autosportlegende die ooit is gemaakt. Deze film vertelt het verhaal van Ayrton Senna, de Braziliaanse Formule 1-kampioen die veel wordt beschouwd als een van de beste coureurs aller tijden. De documentaire biedt een intieme kijk op Senna’s leven, zowel op als naast het circuit. 

Het mooie aan deze film is dat het archiefmateriaal van de races, gecombineerd met persoonlijke interviews, je echt het gevoel geeft dat je in die tijd leeft. Je voelt de passie en intensiteit van Senna’s carrière, wat deze documentaire tot een meesterwerk maakt.

IMDB Rating: 8.5  
Waar te kijken: Netflix, Pathé Thuis

7. Baby Driver (2017)

Wil je actie, snelheid en muziek op een meesterlijke manier gecombineerd zien? Dan moet je Baby Driver kijken. Deze film volgt een jonge chauffeur genaamd Baby, die de perfecte getaway driver is. Wat deze film echt uniek maakt, is de manier waarop de autoachtervolgingen gesynchroniseerd zijn met de soundtrack. De stunts zijn verbluffend en het verhaal is zowel vermakelijk als spannend.

De film biedt een frisse kijk op het overvallen-genre en heeft een iconische plek verworven bij liefhebbers van auto’s en films.

IMDB Rating: 7.6  
Waar te kijken: Netflix, Google Play