Volkswagen up problemen
Autonieuws

Dit zijn de veel voorkomende problemen van de Volkswagen UP

De Volkswagen UP wie kent hem niet? Je zult hem vandaag zeker nog 5 keer voorbij zien rijden. In deze blogpost behandelen we de meest voorkomende problemen van de Volkswagen UP. Ook geven we inzicht in de reparatie en onderhoudskosten van de Volkswagen up.

Motorproblemen van de Volkswagen UP

Een welbekend probleem bij de Volkswagen up is het niet stationair lopen van de motor. De Volkswagen up heeft een 3 cilinder motor en is hierdoor lastig stationair af te stellen. Een oplossing voor dit probleem zou zijn om bij de garage de toeren wat omhoog te schroeven, alleen zou dit wel ten koste kunnen gaan aan het zuinige verbruik van de Volkswagen UP.

De reparatiekosten bedragen gemiddeld: € 100 (Opschroeven toeren)

Elektrische issues van de Volkswagen UP

Een veel gemeld probleem van de Volkswagen UP is de startmotor. Zo start de auto onder koude weersomstandigheden soms niet of valt de auto ineens stil bij het stoplicht. Dit is natuurlijk erg vervelend. Maar dit is wel te verhelpen door je startmotor te vervangen door een niet originele startmotor van de Volkswagen UP.

De reparatiekosten bedragen gemiddeld: € 200

De welbekende versnellingsbakproblemen

De modellen voor 2015 kampen met versnellingsbak problemen. Zo is de achteruit soms lastig in de versnelling te zetten. Vele gebruikers melden dat ze de versnellingsbak vroegtijdig hebben moeten vervangen vanwege de stroeve achteruit van de Volkswagen UP.

De reparatiekosten bedragen gemiddeld: € 1200

Hoe om te gaan met deze problemen

Voor het omgaan met deze problemen is regelmatig onderhoud cruciaal. Het is aan te raden om de Volkswagen Up regelmatig te laten controleren door een betrouwbare monteur, vooral voor de elektrische systemen en de motor. Voor complexere problemen kan het verstandig zijn om een gespecialiseerde dealer te raadplegen die ervaring heeft met specifieke issues van de Volkswagen Up.

Is de volkswagen up zijn geld waard? 

Ondanks een paar kleine mankementjes is de Volkswagen Up zeker zijn geld waard. Zo rijdt de auto superzuinig. En is die ideaal voor in de stad. 

De onderhoudskosten & Recalls  van de Volkswagen UP

  1. Problemen met de achterste gordelsloten: In 2018 werd een terugroepactie geïnitieerd voor bepaalde modellen van de Volkswagen Up vanwege een probleem waarbij de achterste gordelsloten konden losraken tijdens snelle en abrupte bewegingen, zoals een snelle rijstrookwissel. Dit probleem betrof ook bepaalde modellen van de Seat Ibiza en Arona, die deel uitmaken van hetzelfde concern.
  2. Stuuraspecten: Er is ook een terugroepactie geweest gerelateerd aan de stuurinrichting. Dit betrof een preventieve maatregel waarbij het mogelijk was dat de bevestiging van de stuurkolom niet voldeed aan de specificaties, wat potentieel kon leiden tot stuurproblemen.
  3. Remproblemen: In eerdere modellen waren er incidenten waarbij de remprestaties konden afnemen als gevolg van problemen met de remcilinder. Dit leidde tot een terugroepactie om het betreffende onderdeel te inspecteren en indien nodig te vervangen.

Basis onderhoud

  • Kleine beurt: Dit type onderhoud wordt meestal jaarlijks of om de 15.000 kilometer aanbevolen. Een kleine beurt kan variëren van €150 tot €200. Tijdens een kleine beurt worden meestal de olie en het oliefilter vervangen, en worden belangrijke functies en vloeistoffen gecontroleerd.
  • Grote beurt: Een grote beurt wordt meestal elke twee jaar of om de 30.000 kilometer aanbevolen en is uitgebreider. De kosten kunnen variëren van €250 tot €400. Naast de vervanging van olie en filters, kunnen bij een grote beurt ook zaken zoals luchtfilter, brandstoffilter en bougies worden vervangen, afhankelijk van de leeftijd en het model van de auto.

Vervanging van slijtage-onderdelen

  • Remblokken en -schijven: De kosten voor het vervangen van remblokken liggen rond de €100 tot €150 voor de voor- of achterzijde, terwijl remblokken en -schijven samen vervangen kunnen oplopen tot ongeveer €200 tot €300 per as.
  • Banden: De prijs voor het vervangen van banden is sterk afhankelijk van het merk en type band dat je kiest. Voor de Volkswagen Up kun je uitgaan van ongeveer €50 tot €100 per band voor kwalitatieve vervangingsbanden.

Andere mogelijke kosten

  • Accu: De vervanging van een accu voor de Volkswagen Up kost gemiddeld tussen de €80 en €120, afhankelijk van het merk en de capaciteit van de accu.
  • Koppeling: Als de koppeling vervangen moet worden, wat minder frequent voorkomt, kan dit een grotere uitgave zijn, meestal tussen de €400 en €600.

APK en extra controles

  • Algemene Periodieke Keuring (APK): De APK-keuring is een verplichte keuring in Nederland en kost ongeveer €20 tot €50. Tijdens de APK wordt gekeken of de auto aan de milieu- en veiligheidseisen voldoet.