Grootste auto ter wereld
Autonieuws

Dit zijn de vijf grootste auto’s ter wereld!

De automarkt kent een gigantisch variërend aanbod. Van SUV’s en EV’s tot sportwagens of een handige gezinsauto. Maar wat zijn nou de grootste auto’s op de markt? In deze top vijf kom je er achter!

The American Dream – 30,5 meter

De langste auto die er bestaat, is The American Dream met een lengte van 30,5 meter. De auto bevat onder andere een jacuzzi, minigolfbaan en helemaal achteraan de auto kunnen er zelfs kleine helikopters landen op het helikopterdek. Gebouwd door Jay Ohrberg in 1976 behaalde de auto het wereldrecord als langste auto ooit. Na het behalen van dit record is de auto, waar plek in is voor 26 mensen, behoorlijk in verval geraakt. Dit is natuurlijk doodzonde, zo vonden ook Michael Manning en Michael Dezer die het voertuig samen volledig hebben gerestaureerd voor zo’n 230.000 euro. 

Cadillac Escalade ESV – 5.77 meter

Met een lengte van 5.77 meter, is de Escalade ESV de grootste auto in de lijst die nog daadwerkelijk op de markt te vinden is, in tegenstelling to The American Dream die niet te koop is. Deze SUV staat bekend om zijn luxueuze interieur, geavanceerde technologieën en ruime cabine. Het biedt een comfortabele rit met krachtige motoren en een indrukwekkend trekgewicht, waardoor het ideaal is voor lange afstanden en het vervoeren van zware ladingen. Je kan de Cadillac Escalade ESV op zijn goedkoopst voor zo’n € 69.000 ophalen (nieuwwaarde). De Escalade heeft onder andere een 37-inch infotainmentsysteem met touch-screen, een ultramodern AKG-geluidssysteem van 37 speakers en een 6.2 liter V8 motor.

Jeep Grand Wagoneer L – 5.76 meter

Deze langere versie van de Grand Wagoneer is met 5.76 meter een extreem lange auto en na de Cadillac Escalade ESV de grootste auto die er op de markt te vinden is. De Jeep Grand Wagoneer L begint bij een prijs van rond de € 78.000 en kan oplopen tot meer dan € 90.000, afhankelijk van de gekozen opties. Dit bakbeest biedt plaats voor 8 personen en rijdt op een krachtige 3.6 V6 motor.

Met het 8,4″ Navigatiescherm en de hoge ligging heb je een perfect overzicht op de weg en op je navigatie, terwijl je geniet van de mooiste muziek door het Alpine Audiosysteem voorzien van 9 speakers.

Chevrolet Suburban – 5.73 meter

Met een lengte van 5.72 meter biedt de Yukon XL veel ruimte voor passagiers en bagage, ideaal voor grote gezinnen​. De Chevrolet Suburban biedt een ruim interieur met comfortabele zitplaatsen voor maximaal negen passagiers. Het heeft een krachtige motor en biedt een soepele rit, evenals veel laadruimte, waardoor het ideaal is voor gezinnen en lange reizen. Je rijdt de Suburban nieuw vanaf € 86.500.

GMC Yukon XL – 5.72 meter

De aller laatste op deze lijst, maar daarom niet minder dan de anderen, is de GMC Yukon XL van 5.72 meters lang. De GMC Yukon XL biedt een ruim interieur met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën. Het heeft krachtige motoren en biedt uitstekende prestaties op de weg en bij het slepen, waardoor het een populaire keuze is voor gezinnen en avontuurlijke rijders. Voor een nieuwe Yukon Xl moet je diep in de buidel tasten, het prijskaartje ligt namelijk rond € 113.940,-.

De langste limousine van Nederland – 10,5 meter

Dit is de langste limousine van Nederland: De Nardo Grey Hummer limousine. Een van de meest opvallende limousines in Nederland, heeft een lengte van ongeveer 10 tot 10,5 meter. Deze limousine is ontworpen om maximaal 8 personen comfortabel te vervoeren en biedt diverse luxe faciliteiten zoals meerdere tv’s, een bluetooth entertainmentsysteem, sfeerverlichting, en airconditioning. Mocht je dus houden van luxe, en droom je er van om de een gigantisch lange auto te rijden? Dan moet je deze limo hebben.