hoeveel kost auto wrappen
Autonieuws

Hoeveel kost auto wrappen? Ontdek de verschillende kosten

Het wrappen van auto’s heeft zich ontwikkeld tot een kunstvorm op zichzelf. Het is een manier om je voertuig uniek, persoonlijk en prachtig te maken. Maar als je je afvraagt, “hoeveel kost auto wrappen?”, zul je merken dat er geen eenvoudig antwoord is. De kosten van een carwrap variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type auto en de specifieke wrapfolie die je kiest. In zekere zin is het vergelijkbaar met het bestellen van een op maat gemaakt kunstwerk; de prijs kan sterk variëren op basis van je specifieke wensen.

Prijsklassen voor Carwrapping

De kosten voor het wrappen van een auto kunnen variëren van €1800 tot €5000, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het project en de tarieven van de wrapshops.

  • Budgetklasse (€1000-1500): Als je budget beperkt is, kun je overwegen om bepaalde delen van de auto niet te laten wrappen, zoals de deurklinken, spiegels, bumpers en dorpels. Houd er echter rekening mee dat dit mogelijk niet het hoogste kwaliteitsniveau oplevert en dat de folie eenvoudigweg om de randen van de carrosserie wordt gevouwen.
  • Middenklasse (€2000): Als je bereid bent iets meer uit te geven, kun je een hoogwaardige autowrap verwachten zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
  • Topklasse (€2500 – €5000): Als je bereid bent te investeren in een autowrap van topkwaliteit, kun je rekenen op uitmuntend vakmanschap en aandacht voor detail.

Wat zijn de kosten inclusief?

Over het algemeen omvatten de kosten van een carwrap materialen, de huur van een ruimte voor oppervlaktevoorbereiding en arbeidsuren. Voordat je je gewrapte auto terugkrijgt, moet er een grondige beoordeling en een laatste reiniging plaatsvinden.

Onderhoudskosten na het wrappen

Na het wrappen van je auto is het belangrijk om de wrapfolie op dezelfde manier te onderhouden als autolak. Regelmatig reinigen is essentieel om vuilophoping te voorkomen. Je kunt kiezen voor een borstelloze autowasserij of zorgvuldig met de hand wassen.

Kortom, hoeveel auto wrappen kost kan variëren afhankelijk van je wensen en de kwaliteit die je zoekt. Het is een investering in de uitstraling en individualiteit van je voertuig. Het is raadzaam om te overleggen met een specialist om een nauwkeurige offerte te ontvangen op basis van je specifieke behoeften. Onthoud dat kwaliteit en vakmanschap vaak hun prijs waard zijn als het gaat om auto wrappen. Dus, als je op zoek bent naar een unieke en persoonlijke uitstraling voor je auto, kan een carwrap een geweldige keuze zijn.