auto wrappen kosten
Autonieuws

Auto wrappen kosten: de prijs voor een nieuw uiterlijk

Overweeg je om jouw auto te wrappen? Lees dan hier om te ontdekken wat de kosten zijn en waar je rekening mee moet houden. Auto wrappen biedt een betaalbaar alternatief voor lakspuiten en geeft je auto snel een frisse look. De prijzen variëren, maar met de juiste informatie kun jij de beste keuze maken voor jouw budget en behoeften.

Wat kost auto wrappen?

Auto wrappen is over het algemeen kosteneffectiever dan het overspuiten van uw auto. De prijzen voor het wrappen van een auto variëren tussen €500,- en €5.000,-. Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de gebruikte folie varieert tussen deze prijscategorieën. Voor een hoogwaardige carwrap kan je verwachten tussen de €1.500,- en €2.000,- te betalen, waarbij een volledige auto wordt gewrapt. Als je kiest voor de allerbeste kwaliteit, kun je prijzen tussen de €3.500,- en €5.000,- tegenkomen. Voor het wrappen van alleen de velgen zijn de kosten doorgaans lager.

Is uw auto wrap verzekerd?

Een carwrap wordt beschouwd als een later aangebracht accessoire aan uw auto. Het is belangrijk om te weten dat accessoires die na de fabriek zijn toegevoegd, apart moeten worden verzekerd. Sommige verzekeraars dekken accessoires standaard tot €3.000,-. Als de wrap een hogere waarde heeft, kun je dit bedrag verhogen naar €5.000,- of €10.000,-. Zorg ervoor dat je de wrap als accessoire meeneemt bij het berekenen van uw autoverzekeringspremie en meld ook de nieuwe kleur bij het RDW, aangezien deze op uw kentekenbewijs staat vermeld.

Invloed op de waarde van de auto

Het wrappen van een auto verhoogt niet noodzakelijkerwijs de waarde ervan. Het draagt echter bij aan de bescherming van de bestaande laklaag, wat kan resulteren in een behoud van de waarde in vergelijking met een niet-gewrapte auto.

Overwegingen voor auto wrappen

Het wrappen van je auto heeft zijn voordelen en nadelen. Het is raadzaam om deze zorgvuldig af te wegen en te beslissen wat het meest geschikt is voor uw situatie en budget.