Autonieuws

Met de auto naar londen alles wat je moet weten

Een roadtrip naar Londen is een avontuur dat je niet snel zult vergeten. De Britse hoofdstad biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en moderne bezienswaardigheden. In deze blog bespreken we wat je moet weten voordat je met de auto naar Londen gaat.

Voorbereiding voor de Reis

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Hier zijn enkele stappen om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt:

  1. Controleer je Auto: Zorg ervoor dat je auto in goede staat is. Controleer olie, water, banden en remmen. Vergeet niet om ook je reservesleutels mee te nemen!
  2. Navigatie: Zorg ervoor dat je navigatiesysteem up-to-date is. Apps zoals Google Maps of Waze kunnen ook nuttig zijn voor realtime verkeersinformatie en routeplanning.
  3. Documenten: Neem alle benodigde documenten mee, zoals je rijbewijs, kentekenbewijs en verzekering. Vergeet ook je paspoort niet!
  4. Tol en Brandstof: Houd er rekening mee dat er tolwegen zijn, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Frankrijk. Zorg ervoor dat je voldoende brandstof hebt, vooral als je onderweg een lange rit maakt.

De Reis naar Londen

De reis van Nederland naar Londen kan op verschillende manieren worden gemaakt. Veel reizigers kiezen ervoor om de trein via de Eurotunnel (de “Channel Tunnel”) te nemen. Dit is een snelle en handige manier om in het Verenigd Koninkrijk te komen. Je kunt ook de veerboot nemen van Hoek van Holland naar Harwich, wat een mooie optie is als je wat meer tijd wilt nemen.

Tips voor de Reis
  • Plan je route: Kies een route die je de kans geeft om mooie plekken onderweg te zien, zoals de schilderachtige stadjes in de Franse Platteland of de kust van Kent.
  • Neem pauzes: Lange ritten kunnen vermoeiend zijn. Plan regelmatig pauzes in om even te ontspannen en te genieten van een hapje of een drankje.
  • Houd rekening met het weer: Het weer in Engeland kan onvoorspelbaar zijn. Neem geschikte kleding en een paraplu mee!

Aankomst in Londen

Zodra je in Londen aankomt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Verkeersregels: In het VK rijdt men aan de linkerkant. Dit kan even wennen zijn, dus wees extra voorzichtig, vooral in het begin.
  2. Uitsluitend toegang tot het centrum: Londen heeft een “Ultra Low Emission Zone” (ULEZ), waar extra kosten kunnen worden geheven voor oudere voertuigen. Controleer van tevoren of jouw auto aan de eisen voldoet.
  3. Parkeren: Parkeren in Londen kan prijzig en uitdagend zijn. Overweeg om gebruik te maken van het openbaar vervoer zodra je in de stad bent. Er zijn uitstekende verbindingen met de metro en bussen.

Wat te Doen in Londen

Londen heeft zoveel te bieden! Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

  • De Tower of London: Ontdek de rijke geschiedenis van deze iconische burcht.
  • Het British Museum: Een must-see voor kunst- en geschiedenisliefhebbers.
  • Buckingham Palace: Kijk naar de wisseling van de wacht en geniet van de prachtige tuinen.
  • West End: Geniet van een avondje uit met een van de vele musicals of theaterstukken.