Auto Shortlease aanschaf
Autonieuws

Waarom Kiezen Voor Shortlease Zonder BKR Check?

Ben je op zoek naar een flexibele manier om een auto te leasen zonder langdurige verplichtingen? Ga dan voor shortlease zonder BKR-toetsing. Deze vorm van leasen onderscheidt zich namelijk door de korte contractduur. Denk aan een duur van een maand tot een jaar. Het grootste voordeel is dat er geen kredietcontrole bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) is.

Wat houdt Shortlease precies in?

Als je een auto via het Shortlease systeem aanschaft, kan je van 1 maand tot 1 jaar een auto leasen. Het is ideale optie voor wie behoefte heeft aan tijdelijke mobiliteit zonder de financiële last van een langdurig contract. Met shortlease geniet je van de nieuwste modellen en volledig beheer van onderhoud en verzekering, allemaal binnen één maandelijkse factuur.

Wat is en doet het BKR?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel registreert kredieten en leningen van consumenten in Nederland. Hun doel is het voorkomen van schulden en financiële problemen door overkreditering tegen te gaan. Als een financiële instelling geen BKR-check doet, betekent dit dat je kredietverleden geen rol speelt bij de goedkeuring van je leasecontract.

Voordelen van Shortlease Zonder BKR Check

Een van de grootste voordelen van shortlease zonder BKR is de snelheid waarmee contracten afgesloten kunnen worden. Er is namelijk geen BKR check nodig, wat enorm veel levertijd scheelt. Ook is shortlease erg flexibiliteit, zo is het mogelijk om het leasecontract op elk moment aan te passen of te beëindigen en dat zonder zware financiële consequenties. Voor mensen die (snel) behoefte hebben aan een tijdelijke auto is dit een ideale oplossing.

Shortlease Zonder BKR, particulier of zzp?

Shortlease zonder BKR is vooral een fijne optie als je een startend ondernemer bent. Vaak heb je dan nog geen uitgebreide kredietgeschiedenis opgebouwd, dus als er geen BKR nodig is, is dat ideaal. Ook voor expats die tijdelijk in Nederland verblijven, of individuen met een negatieve BKR-registratie, is shortlease zonder BKR een goede uitkomst. Het is namelijk een flexibele leasevorm die een uitkomst biedt voor iedereen die snel en zonder al te veel bureaucratische hobbels toegang wil tot een leaseauto.

Je zou ook als particulier een shortlease contract aan kunnen gaan, dit is bijvoorbeeld handig als je tijdelijk een auto nodig hebt. Dan is dit een betere optie dan bijvoorbeeld een gehuurde auto. 

Als particulier kan shortlease ook een oplossing zijn bij een nieuwe baan. Vaak begin je met een tijdelijk contract, dus is een tijdelijke leaseauto, passend bij je salaris en contractduur iets wat weinig risico’s met zich meebrengt.

Verschillen Tussen Shortlease en Traditionele Lease

In tegenstelling tot traditionele lease, waarbij contracten vaak voor meerdere jaren worden afgesloten, biedt shortlease een veel kortere contractduur. Dit resulteert in meer flexibiliteit, maar kan soms ook hogere maandkosten betekenen. Het belangrijkste verschil is echter het ontbreken van een BKR-toetsing, wat shortlease toegankelijker maakt voor een breder publiek.

Hoe Werkt Shortlease Zonder BKR?

Het proces van het afsluiten van een shortlease zonder BKR-toetsing is relatief eenvoudig. Geïnteresseerden kunnen vaak online of telefonisch een aanvraag indienen, waarna ze snel een reactie ontvangen. Na goedkeuring wordt er een contract opgesteld en kan de leaseauto vaak binnen enkele dagen al geleverd worden. Dit snelle proces maakt het ideaal voor diegenen die op korte termijn een auto nodig hebben.