Autonieuws

Waarom auto lease zo populair is.

Je kan het niet meer onder stoelen of banken schuiven, dat een auto lease populairder is dan ooit. Als je goed om je heen kijkt dan zie je dit op de weg gebeurden. Er rijden steeds minder oude auto’s die ouder dan 5 jaar zijn rond. EN dit is echt niet omdat iedereen ineens een auto heeft gekocht. De meeste mensen hebben namelijk geen bedrag tussen de 30 of 80.000 euro liggen waarmee ze een compleet nieuwe auto kopen en die vervolgens oprijden. Het komt door de vele leasevormen. Maar waarom is auto lease zo populair?

Een auto leasen is interessant omdat?

Dezelfde vraag: Waarom kopen we een huis door middel van een hypotheek? Precies de eerste reden is omdat je anders nooit een eigen huis zou kunnen betalen of je zou eerst de helft van je leven moeten sparen voor een bedrag waarmee je een huis in een keer kan kopen. Dit geldt ook voor een auto. De meeste van ons dromen van een mooie auto. Voor de een is zijn of haar droom auto een sportauto of ene cabriolet, voor de ander is dit weer een zeer ruime gezinsauto voorzien van alle opties en luxe. Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar laten we eerlijk zijn, hoeveel mensen ken je die zoveel geld op hun spaarrekening hebben staan dat ze een nieuwe auto kunnen kopen en deze in een keer betalen? Dat is inderdaad, maar weggelegd voor weinig mensen.

Daarnaast zou je er wel een paar jaar de tijd voor kunnen nemen om ervoor te sparen, maar ook hier moeten we eerlijk over zijn. We leven in een consumerende maatschappij, we worden elke dag bestookt met reclame, geld in je zak houden is vandaag de dag maar moeilijk. Daarnaast werken we hard, zorgen we voor onze gezinnen en willen we zo nu en dan onszelf verwennen met lekkere etentjes, leuke vakanties en mooie spullen. Dat hebben we tenslotte verdient omdat we er zo hard voor werken. Logisch! Maar zo wordt sparen wel erg moeilijk.

Vraag en aanbod

Ook de auto lease markt werk op basis van vraag en aanbod. Vroeger waren het vooral bedrijven die gebruik maakten van de verschillende leasevormen. En was een leaseauto van de zaak alleen weggelegd voor hoge of goed betalende functies. Tegenwoordig kunnen veel meer mensen via hun werkgever een leaseauto rijden. Daarnaast zijn de soorten lease toegenomen omdat er veel meer vraag naar is. Ook vanuit particulieren. Neem de Private lease, nog nooit werd een lease vorm zo snel zo ontzettend populair.

Private Lease

Niet eerder hadden particulieren deze eenvoudige optie tot het aanschaffen van hun droom auto. Ja vroeger, toen je nog een bedrag met je huis kon meefinancieren, dat werd vaak voor een auto gebruikt. Maar dat is inmiddels ook alweer achterhaald. Het was een soort omweg voor een lening voor een auto. Veel mensen sneden zich hiermee in hun vingers, en laten we zeggen hele hand. Je huis is een stuk onroerend goed, dat in waarde kan zakken, maar ook weer kan stijgen, zoals we gezien hebben de laatste jaren. Je geld staat dus redelijk veilig. Een auto daarin tegen, is puur verlies. Een auto in je hypotheek meenemen is dus simpelweg niet erg verstandig.

Omdat we toch allemaal een mooie auto willen rijden of nodig hebben. En de meeste mensen naast hun vaste lasten makkelijk nog wel variërend tussen de 200 en 1000 euro per maand kunnen missen. Is een Private lease erg interessant. Daarnaast is in de meeste gevallen een private lease ook wel privélease genoemd niet per se duurder dan wanneer je een auto zou kopen. Plus het feit dat een dergelijke lease vorm een hoop zekerheid biedt die je anders niet hebt. Omdat je een maand bedrag betaald waarin alles zit, weet je exact elke maand waar je aan toe bent.

Alles zit in het contract inbegrepen. De verzekering, reparatie, onderhoud, winterbanden, vervangend vervoer en wegenbelasting. Dit allemaal voor een vast bedrag per maand en je kunt onbezorgd rijden in je droom auto. Wanneer je een auto koopt, heb je niet de zekerheid dat er niet iets essentieels stuk gaat wat misschien wel 1000 den euro’s extra gaat kosten aan reparatie. Bij een private lease hoef je hier geen zorgen over te maken. Je levert de auto in, krijgt tijdelijk vervangend vervoer en betaald niets meer of minder.