Autosport

De mooiste autovakanties – backpacken in Australie

Heb je al weleens overwogen om met slechts een auto een lange rondreis te maken? Waarschijnlijk heb je al verschillende keren beelden gezien van bijvoorbeeld Route 66 in de VS. Er zijn echter meer uitdagende autoroutes te bedenken welke jij wellicht wilt trotseren. Rondrijden in landen als Australië gaat echter niet geheel zonder risico’s. Er zijn veel backpackers in Australie die een huurauto huren om bepaalde afstanden te overbruggen.

Backpack avontuur met moeder natuur in Australië

Je dient in Australië niet alleen rekening te houden met het verkeer. Sterker nog, wanneer je je niet in de stad bent heb je grote kans om tijden lang niemand te treffen wat het juist gevaarlijk maakt. Sta je met pech aan de kant dan zul je lang moeten wachten op langskomend verkeer. Pech in Australië kan ook zijn door een overstekende kangoeroe welke veel schade kan aanrichten. Daarnaast zijn veel wegen niet verhard of er moet een lange omweg voor worden gemaakt (vaak honderden kilometers). Dat wil wel zeggen dat je vast kan komen te zitten in de middle of knowhere. Dit kan een aardige belemmering zijn van je vakantie, en een ongelofelijk tegenvaller voor je backpack avontuur!

Kilometers maken

Wanneer je met de auto gaat rondreizen in Australië dan zul je wel moeten beseffen hoe groot dit continent is. Veel Nederlanders vinden een ritje naar de grensgebieden al tot de uiterste behoren. Australië is qua oppervlakte echter te vergelijken met geheel Europa. Er zijn verschillende klimaten en daardoor ook een enorme verscheidenheid aan flora en fauna.

Betrouwbare huurauto Australië

Wanneer je een auto gaat huren is het belangrijk om op bepaalde aspecten te letten. De verzekering is zeer belangrijk evenals een internationaal rijbewijs wat ervoor benodigd is. Daarnaast gaan deze betalingen altijd via een creditcard. De aangelegde wegen zijn prima en goed geschikt voor iedere auto. In de outback zijn veel wegen nog niet verhard waardoor je rekening moet houden met langzamere snelheden. Zorg ervoor dat je auto niet teveel jaren oud is. Er zullen veel kilometers opstaan maar dit is gewoonlijk gezien de grote afstanden. Het verhuurbedrijf moet een goed onderhoudsboekje kunnen voorleggen zodat de auto je een veilig gevoel geeft.