Autonieuws

Veilig op weg naar de Franse zon

De komende dagen wordt er in Frankrijk weer topdrukte verwacht. Tienduizenden Nederlanders gaan de overtocht weer wagen met hun “sleurhut” en de auto wordt voor het eerst in een jaar grondig op de proef gesteld. Files, de hitte van de Franse zon en natuurlijk de afstanden. Een ding is zeker, dit wordt weer een van de grootste uitdagingen van het jaar. De kinderen op de achterbank willen vermaakt worden en tegelijkertijd wil je als bestuurder geconcentreerd je route kunnen vervolgen. Tot slot wil je bij eventuele calamiteiten ook nog eens snel hulp kunnen verlenen. Er kan natuurlijk van alles gebeuren onderweg!

Voorbereid op pad

Wanneer je met kinderen op pad gaat, dan is het verstandig om met enige regelmaat te stoppen. Hiermee voorkom je dat de kinderen ongeduldig raken, maar zo voorkom je ook vermoeidheid en dus verklein je de kans op een ongeval! Omdat je bij eventuele calamiteiten ook zonder problemen je vakantie wilt vervolgen ben je natuurlijk goed uitgerust. Je kan onverhoopt pech krijgen en langs de weg komen te staan. Daarvoor ben je uitgerust met een gevarendriehoek, maar ook heb je hesjes voor jezelf en de kinderen. Deze horen in sommige landen ook verplicht in je auto te zitten!

Daarnaast is een EHBO kit van groot belang. Kinderen zijn speels en kunnen snel met de vingers tussen de deur geraken of vallen op het warme asfalt. Wanneer je een EHBO-cursus heb gevolgd dan kun je hier beter mee omgaan. Niet alle EHBO-dozen zijn voorzien van een deken maar een isoleerdeken kan zeker van toegevoegde waarde zijn! Bij de warme temperaturen kan deze verkoeling bieden bij pech. De gouden kant van een isoleerdeken zorgt voor verkoeling. Daarnaast kun je nog denken aan simpelere zaken zoals een zonnebril voor de bestuurder, genoeg water en een opgeladen telefoon zodat je altijd iemand kunt bereiken.