Autosport

Formule 2 kalender 2024

De Formule 1 en de Formule 2 zijn in maart weer van start gegaan en dat betekent dat ook dit jaar de coureurs in de opstapklasse hun uiterste best moeten doen om zich te bewijzen. In tegenstelling tot de Formule 1, zijn de bolides in de Formule 2 identiek aan elkaar. Dit betekent dus dat enkel de coureur het verschil kan maken. Voor elke coureur in de Formule 2 geldt één droom: het bereiken van de koningsklasse, de Formule 1. De coureurs geven hier echt alles voor tijdens het racen, waardoor het voor de toeschouwer zeer vermakelijk is om te kijken. Ook in 2024 belooft het weer een intense strijd te worden tussen de coureurs om zich maar in de schijnwerpers van de teams in de Formule 1 te werpen. De Formule 2 kalender 2024 bestaat maar liefst uit 14 rondes. Ontdek hieronder welke locaties verdwenen en toegevoegd zijn, zodat jij niks mist van deze competitieve klasse.

Formule 2 kalender 

De Formule 2 kalender van 2024 bestaat uit iconische traditionele circuits zoals Silverstone en Imola, maar ook uit uitdagende stratencircuits zoals Bakoe en Monte Carlo. Bekijk hieronder het overzicht en noteer de data in je agenda om niks te missen.

 1. Bahrein, Sakir – Het seizoen trapt af in de woestijn van Bahrein van 29 februari tot 2 maart.
 2. Saudi-Arabië, Jeddah – De spanning stijgt in het snelste straatste circuit van de wereld in Jeddah van 7 tot 9 maart.
 3. Australië, Melbourne – De teams gaan down-under voor de race van 22 tot 24 maart.
 4. Italië, Imola – Imola is gastheer van de F2 karavaan van 17 tot 19 mei.
 5. Monaco, Monte Carlo – Het pareltje van de kalender: Monte Carlo. De hoge snelheden en kleine marge zijn te bewonder van 23 tot 26 mei.
 6. Spanje, Barcelona – Zeer warme conditie voor de coureurs in Barcelona, waarbij er van 21 tot 23 juni geracet wordt.
 7. Oostenrijk, Spielberg – In de bergen van Oostenrijk klinken de ronkende motoren van 28 tot 30 juni.
 8. Groot-Brittannië, Silverstone – Het iconische circuit van Silverstone is te bewonderen van 5 tot 7 juli.
 9. Hongarije, Boedapest – De coureurs strijden in Boedapest van 19 tot 21 juli.
 10. België, Spa-Francorchamps – Het langste circuit op de Formule 2 kalender is te beleven op 26 tot 28 juli.
 11. Italië, Monza – De hoge snelheden van Monza zijn te beleven van 30 augustus tot 1 september.
 12. Azerbeidzjan, Bakoe – De straten van Bakoe testen de coureurs van 13 tot 15 september.
 13. Qatar, Losail – De voorlaatste race vindt plaats op het oorspronkelijke motorcircuit Losail van 29 november tot 1 december.
 14. Abu Dhabi, Yas Island – De ontknoping van het Formule 2 seizoen 2024 vindt plaats van 6 tot 8 december.

Wijzigingen in de Formule 2 kalender

Ook voor dit jaar zijn er wat aanpassingen gedaan. Helaas is een van die wijzigingen het schappen van de Formule 2 in de duinen van Zandvoort. Dus om de actie live te bewonderen, zal je echt naar het buitenland moeten. Ten opzichte van vorig jaar is er wel een nieuw circuit bij gekomen, namelijk het Losail circuit in Qatar.  

FORMULE 2 LIVE KIJKEN

Ook voor het Formule 2 seizoen van 2024 dien je een Viaplay account te hebben om alle actie op de voet te volgen. Als je geen baat hebt bij Viaplay, is het ook mogelijk om een F1 Tv Pro account te nemen. Voor beide streamingdiensten geldt dat het ook mogelijk is om naar een andere raceklasse, waaronder de Formule 1, te kijken.

MIS NIKS VAN DE STERREN VAN MORGEN

De Formule 2 is een zeer uitdagende klasse voor jonge coureurs die zich willen bewijzen en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Ook dit seizoen bevindt zich weer een Nederlander in deze klasse: Richard Verschoor. Een sterke kandidaat met veel talent en misschien wel een kanshebber voor het kampioenschap. Mis niks van deze talentvolle coureurs en zie de potentiële wereldkampioen in de Formule 1 alvast racen in de Formule 2.