Elektrische auto

Deze 5 elektrische auto’s verslaan de rest op actieradius

Als je kijkt naar de hybride en elektrische auto’s van tegenwoordig, vraag je je misschien af: Welke auto kan elektrisch het verst rijden? En dat is een terechte vraag! Hybride en volledig elektrische auto’s worden steeds populairder. Of je nu de overstap naar een hybride wilt maken of helemaal elektrisch wilt gaan, het is handig om te weten welke modellen het beste presteren. In deze blog focussen we op enkele van de beste auto’s op de markt die zowel elektrisch als hybride rijden, en hoe ver je daadwerkelijk kunt komen.

De top vijf elektrische auto’s met de verste actieradius

Laten we eens kijken naar de meest indrukwekkende elektrische auto’s op dit moment. Welke elektrische auto rijdt het verst? Hier zijn de vijf modellen die je het verste brengen zonder dat je hoeft te stoppen om op te laden.

Lucid Air – 883 kilometer

De Lucid Air steekt met kop en schouders boven de rest uit, met een verbluffende actieradius van 883 kilometer. Dit model biedt niet alleen een indrukwekkend bereik, maar ook een aerodynamisch design dat het verbruik minimaliseert. Daarnaast zijn de efficiënte elektromotoren en geavanceerde batterijtechnologie baanbrekend in de industrie. Voor wie lange afstanden wil rijden zonder vaak te hoeven stoppen, is de Lucid Air eigenlijk de beste keuze.

Mercedes EQS – 803 kilometer

Met een bereik van 803 kilometer biedt de Mercedes EQS niet alleen een indrukwekkende actieradius, maar ook een ongeëvenaarde luxe. Het interieur is weelderig en hoogwaardig afgewerkt, en de auto heeft een van de laagste luchtweerstandcoëfficiënten op de markt, wat bijdraagt aan zijn efficiëntie. De EQS is daarnaast uitgerust met een innovatief infotainmentsysteem dat de rijervaring naar een hoger niveau tilt. Als je van luxe én efficiëntie houdt, is dit een van de beste keuzes.

Mercedes EQE – 671 kilometer

De Mercedes EQE is een compactere versie van de EQS, maar doet niet onder voor zijn grotere broer als het gaat om actieradius. Met 671 kilometer bereik is deze auto ideaal voor wie het beste van beide werelden wil: een goede prijs-kwaliteitverhouding en een flinke elektrische actieradius. De EQE biedt bovendien veel van dezelfde technologieën en luxe kenmerken als de EQS, maar dan in een handzamer formaat.

Tesla Model S – 634 kilometer

De Tesla Model S is al jarenlang een favoriet in de wereld van elektrische voertuigen, en met een actieradius van 634 kilometer blijft dit model relevant. Wat Tesla uniek maakt, is het uitgebreide Supercharger-netwerk, waardoor je vrijwel overal je auto snel kunt opladen. Bovendien staat Tesla bekend om zijn snelle acceleratie en regelmatige software-updates die de prestaties en functies van de auto continu verbeteren. Dit maakt de Model S een betrouwbare keuze voor lange ritten.

BMW i7 – 625 kilometer

De BMW i7 combineert een bereik van 625 kilometer met een luxueuze rijervaring en een hoogwaardig interieur. De afwerking van de i7 is topklasse, en het model beschikt over geavanceerde rij-assistentiesystemen die je rit veiliger en comfortabeler maken. Voor wie comfort en technologie belangrijk zijn, is de BMW i7 een uitstekende keuze. Deze auto levert niet alleen topprestaties, maar zorgt ook voor een rustige en comfortabele rijervaring.

Factoren die de actieradius beïnvloeden

De daadwerkelijke actieradius van een elektrische auto wordt beïnvloed door verschillende factoren:

  • Buitentemperatuur (batterijen presteren minder goed bij kou)
  • Rijlocatie (zuiniger in de stad door terugwinning van remenergie)
  • Belading van de auto
  • Rijstijl (sportief rijden vraagt meer energie)
  • Gebruik van accessoires zoals airconditioning

Hoe kies je de juiste elektrische of hybride auto voor jou?

Nu je weet welke modellen het verst komen, rijst de vraag: welke auto past het beste bij jouw rijstijl? Als je regelmatig lange afstanden rijdt en minimale stops wilt maken, is de Lucid Air de beste keuze vanwege zijn ongeëvenaarde actieradius. Zoek je een balans tussen luxe en bereik? Dan zijn de Mercedes EQS en EQE beide uitstekende keuzes, waarbij de EQS meer luxe biedt en de EQE een compactere optie is met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voor wie de voorkeur geeft aan een breed laadnetwerk en technologische vernieuwingen, is de Tesla Model S een aantrekkelijke optie. Tesla biedt je de mogelijkheid om snel op te laden en tegelijkertijd te profiteren van de nieuwste updates. Ten slotte is de BMW i7 ideaal voor mensen die waarde hechten aan comfort en geavanceerde technologie in hun dagelijks leven.