Auto inruilen
Autonieuws

Auto kopen zonder inruil dit zijn de voor en nadelen

Niet iedereen heeft een auto ter beschikking. Daarom is het lastig om een auto te kopen zonder inruil. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen en nadelen van een auto kopen zonder inruil. En wat is voor u het best? U leest het in deze blogpost.

Voordelen van een auto kopen zonder inruil

  • U kunt onderhandelen
  • Weinig zorgen over de oude auto
  • Geen emotionele binding van uw oude auto

Nadelen van een auto kopen zonder inruil

  • Weinig onderhandelingsmogelijkheden
  • Het in orde maken van de oude auto kan tijd en geld kosten
  • Minder opbrengsten bij verkoop aan de dealer

Maar waarom zijn dit nu uiteindelijk voordelen? 

1 van de grootste voordelen is natuurlijk je onderhandelingsmogelijkheid. Als u niks heeft om in te leveren heeft u 9/10 keer de kans om nog wat van de prijs af te praten. Verschillende argumenten zouden kunnen zijn dat de auto niet helemaal oogde zoals verwacht of er een krasje op zit. Nog een groot voordeel is, zijn de zorgen die u van uw oude auto hebt. Het kan zijn dat de motor misschien technisch niet helemaal in orde is en deze uiteindelijk nog gemaakt moet worden. Als u niks heeft om in te ruilen ontwijkt u deze zorgen. Veel mensen hechten waarde aan hun oude auto, omdat ze er leuke herinneringen aan hebben of misschien is de auto wel van een dierbare geweest. Ook deze zorgen heb je niet wanneer u niets heeft in te ruilen

Waarom zijn dit de nadelen? 

Als u ervoor kiest een auto in te ruilen bij het aanschaffen van uw nieuwe auto bestaat de kans dat de dealer niet veel meer met de prijs voor u kan doen. Dit komt mede doordat u al wat inlevert en u dus indirect al korting krijgt op uw nieuwe auto. Een ander alternatief is om de auto gewoon aan een particulier te verkopen. Hierdoor zou u altijd meer aan uw oude auto verdienen. Een groot nadeel aan een auto inruilen is het in orde maken van uw oude auto. Het kan zo zijn dat er technische problemen zijn in uw auto en deze nog verholpen moeten worden. Dit gaat natuurlijk tijd en geld kosten. En tot slot het laatste nadeel van een auto inruilen bij de dealer is dat u altijd minder krijgt dan dat u verwachtte. De dealer moet er namelijk ook weer aan verdienen wat begrijpelijk is.