auto wassen met dreft
Autonieuws

Je auto wassen met Dreft: een handige oplossing?

Auto-eigenaren houden hun voertuigen graag schoon. Een vraag die dan ook vaak opduikt, is je auto wassen met Dreft of een ander afwasmiddel een go of no-go? Laten we dit onder de loep nemen en ontdekken of dit een veilige en praktische optie is voor het onderhoud van je geliefde auto.

pH-WAARDE VAN AFWASMIDDELEN

Het korte antwoord is ja, je zou afwasmiddel kunnen gebruiken om je auto schoon te maken. De pH-waarde is een belangrijke chemicaliën voor het schoonmaken van auto’s. Afwasmiddelen hebben over het algemeen een pH-waarde tussen 9 en 12, wat betekent dat ze alkalisch zijn. Dit is vergelijkbaar met sommige auto-shampoos die ook een alkalische pH-waarde hebben.

Wat wel belangrijk is om te overwegen waarmee je je auto gaat wassen: Als je beschermende lagen zoals wax, sealant of spray coating op je auto hebt aangebracht, is het gebruik van een alkalisch afwasmiddel iets wat deze bescherming kan verwijderen. Heb je dit niet dan is het gebruik van deze middelen geen probleem.

AUTO WASSEN MET DREFT

Dreft is een mild pH-neutraal afwasmiddel dat geen schade aan de lak van je auto zou moeten toebrengen. Het kan effectief zijn in het verwijderen van vuil en viezigheid. Dreft is echter niet ideaal voor het verwijderen van hardnekkige vlekken en ernstige vervuiling. Bovendien kan Dreft een wazige laag achterlaten op de lak en ramen van je auto. Het is daarom belangrijk om grondig af te spoelen na het gebruik van Dreft. Houd er rekening mee dat hetzelfde geldt voor wasverzachters.

GEBRUIK NOOIT ALLESREINIGER OF AFWASMIDDEL

Mocht je gewoon afwasmiddel of allesreiniger willen gebruiken voor de schoonmaak van je auto? DOE DIT NIET! Deze producten kunnen krassen veroorzaken. Afwasmiddel reinigt ook niet zoals een speciale autoshampoo doet, wat betekent dat je meerdere keren over dezelfde vuile plek moet wrijven om het schoon te krijgen. Dit leidt dan weer tot meer kans op krassen. Hoewel de krassen niet meteen zichtbaar hoeven te zijn, zorgen ze er na verloop van tijd voor dat de lak er dof en beschadigd uitziet.

EXPERTTIPS

  • Probeer je auto nooit in de volle zon te wassen, omdat autoshampoo snel kan opdrogen en vlekken kan veroorzaken.
  • Voor het schoonmaken van je velgen kun je overwegen om een wax autoshampoo te gebruiken. Dit kan helpen om vuil af te stoten en je velgen langer schoon en glanzend te houden.

Dus: Je auto wassen met Dreft een Go of no-go?

Als je eenmalig je auto snel moet wassen en je autoshampoo op is, kun je Dreft gebruiken, maar doe dit op eigen risico. Het zorgt vaak voor krassen. Voor langdurig gebruik is het verstandig om speciale autoshampoo te gebruiken, omdat dit de beste manier is om je auto schoon te houden zonder het risico op beschadiging van de lak.