Zuinigste elektrische auto
Elektrische auto

De zuinigste elektrische auto’s: de top 5 van het moment!

Elektrische auto’s winnen snel terrein op de markt, maar de vraag naar zuinigheid blijft hoog. Daarom hebben wij een lijst met de zuinigste elektrische auto die momenteel beschikbaar is. Zuinigheid is essentieel, omdat het aangeeft hoe efficiënt de auto met energie omgaat. Verschillende factoren, zoals acceleratie, gewicht, topsnelheid en onderhoudskosten, spelen een rol bij het bepalen van de zuinigheid van een elektrische auto.

1. Dacia Spring Electric 45

Met een indrukwekkend bereik van 165 km en een verbruik van slechts 13 kW per 100 km, is de Dacia Spring Electric 45 de onbetwiste leider in zuinigheid. Dit maakt het de meest economische elektrische auto op de markt. Ideaal voor stadsritten met een volledig opgeladen batterij die je een hele week lang door de stad zal brengen.

2. Hyundai IONIQ 6

De Hyundai IONIQ 6 is niet alleen zuinig, maar biedt ook een indrukwekkend bereik van 360 km. Met een verbruik van 13,9 kWh per 100 kilometer is dit een perfecte keuze voor langere afstanden, zonder in te leveren op zuinigheid.

3. Fiat 500e

De Fiat 500e Hatchback mag dan klein zijn, maar hij is krachtig en ideaal voor stadsritten. Met een gemiddeld bereik van 195 km en een verbruik van 14 kWh per 100 kilometer, brengt deze auto je moeiteloos door de stad. De ‘Fast Charge’ functie zorgt ervoor dat je in slechts 5 minuten genoeg stroom kunt bijladen voor 50 kilometer.

4. Renault Twingo Electric

De Renault Twingo Electric heeft een bereik van 130 km en verbruikt slechts 14 kWh per 100 kilometer. Dit maakt hem tot de perfecte compacte stadsauto voor zuinige ritjes in de stad.

5. Tesla Model 3

Last but not least, de Tesla Model 3. Met een bereik van 380 km en een verbruik van 14,2 kWh per 100 kilometer is dit een van de beste elektrische auto’s op de markt. Zowel geschikt voor stadsverkeer als snelwegcruises.

Zuinigheid is de toekomst van elektrische mobiliteit en deze vijf auto’s laten zien dat zuinig rijden geen compromis hoeft te zijn. Kies de zuinigste elektrische auto die het beste bij jouw behoeften past en geniet van milieuvriendelijk rijden zonder in te boeten aan prestaties.