Autonieuws

Bestelwagen met koeling: Waarmee hou je rekening?

Een bestelwagen met koeling is verkrijgbaar in alle denkbare soorten en maten. Ook kun je besluiten of je een nieuwe of een gebruikte bestelwagen neemt. Tenslotte is er nog de keuze van het type koelsysteem, dat aansluit bij jouw gebruik.

Keuze van de bestelwagen

Wat betreft het type bestelwagen met koeling is de keuze groot en hangt vooral af van de specificaties die je van de auto verlangt. Wil je een nieuwe auto dan kun je hem met een koelsysteem laten afbouwen. Je bent zo vrijer in de keuze van het type auto.

Wil je een tweedehands auto, dan zijn er veel keuzemogelijkheden op de markt. Van klein, bijvoorbeeld het formaat Volkswagen Caddy, tot groot, zoals de Iveco Daily. Verder is er de mogelijkheid om een standaard bestelauto aan te schaffen en die door een gespecialiseerd bedrijf om te laten bouwen tot koelwagen.

Keuze van het koelsysteem

Er zijn verschillende typen koelsystemen beschikbaar, waarbij de keuze afhangt van het gewenste gebruik. In de basis zijn de geïsoleerde laadruimte en koelmachine zo ontworpen dat de temperatuur vastgehouden wordt, niet teruggekoeld. Alleen de Eutectische koeling wordt ook gebruikt voor temperaturen tot minimaal -30 graden Celsius.

Voor een standaard bestelauto met koeling, tot minimaal 0 graden Celsius is er onder andere de geïntegreerde montage, onzichtbaar weggebouwd, of de dakmontage, waarbij de koeling op het dak ligt. Verder is de aerodynamische kap, een methode van halve inbouw in het dak en de kopwandmontage, bekend van de montage op de voorzijde van koelvrachtwagentjes. Wil je een koelwagen laten ombouwen? Coolgo is een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd. Vraag een vrijblijvende offerte op. Zo kunt u vleeswaren, maar ook bijvoorbeeld groenten volgens de HACCP voorwaarden vervoeren. Hier wordt namelijk tegenwoordig zeer streng op gecontroleerd. Wanneer u niet aan deze voorwaarden voldoet, kan hier tegenover een forse boete staan. Dit wilt u te allen tijde natuurlijk voorkomen.