wat is een occassion
Autonieuws

Wat is een occasion? – De definitie uitgelegd

In de wereld van auto’s en autorijden heb je de term “occasion” vast wel eens voorbij horen komen, maar wat betekent het eigenlijk? Laten we een duik nemen in deze term en ontdekken wat het precies inhoudt.

Een Elegante Term voor Tweedehands Auto

De naam “occasion” vindt zijn oorsprong in het Franse “voiture d’occasion,” wat simpelweg “gebruikte auto” betekent. In Nederland en België komt deze term zelden voor in de volksmond. Hier wordt meestal de Engelse uitspraak “occasion” gebruikt. Hoewel in Nederland en België voornamelijk de term “occasion” gebruikt wordt, verwijzen beide termen naar hetzelfde concept: een auto die eerder door iemand anders is gebruikt en nu beschikbaar is voor een nieuwe eigenaar.

VOORDELEN VAN OCCASIONS

Het kopen van een occasion heeft meerdere voordelen:

  • Kostenbesparing: De aanschafprijs van een occasion ligt aanzienlijk lager dan die van een nieuwe auto.
  • Minder Afschrijving: Tweedehands auto’s kennen een minder steile afschrijving.
  • Direct Beschikbaar: Occasions zijn direct beschikbaar, waardoor je niet op een nieuwe auto hoeft te wachten.

Natuurlijk zijn er ook nadelen, zoals mogelijk hogere onderhouds- en reparatiekosten vergeleken met een nieuwe auto.

YOUNGTIMER of oldtimer?

Een andere term die je wellicht tegenkomt in de autowereld is “youngtimer.” Deze term verwijst naar auto’s die 15 jaar of ouder zijn, wat betekent dat ze oud genoeg zijn om geen nieuwe auto’s meer te zijn, maar nog niet oud genoeg om als “oldtimers” te worden beschouwd. De term “oldtimer geldt voor auto’s die de 40 zijn gepasseerd”. “youngtimer” is een term die vaak wordt gebruikt om specifieke kopers aan te spreken.

OP ZOEK NAAR EEN OCCASION?

BBij het zoeken naar een occasion is het belangrijk je wensen vooraf duidelijk te hebben. Denk aan het type auto, je budget, de gewenste brandstofsoort, en de leeftijd van de auto. Met bijna 400.000 tweedehands auto’s beschikbaar in Nederland, is er volop keuze om een auto te vinden die aan jouw esien voldoet.

Met deze informatie ben je goed voorbereid om de perfecte occasion te vinden die aan al je wensen voldoet. Dus, waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jouw ideale occasion en geniet van de voordelen van een betaalbare, kwalitatieve auto.