problemen mazda cx5
Autonieuws

Mazda CX5 problemen! Waarom zijn dit de problemen?

Als een populaire SUV, geniet de Mazda CX-5 een sterke reputatie op de automarkt. Echter, zoals met elk voertuig, zijn er ook enkele nadelen waar potentiële kopers rekening mee moeten houden. In dit artikel zullen we een eerlijke en objectieve blik werpen op de zwakke punten van de CX-5, zodat consumenten een goed geïnformeerde beslissing kunnen nemen.

Prestaties en Brandstofverbruik

Hoewel de CX-5 over het algemeen goede prestaties levert, kan het motorvermogen voor sommige gebruikers aan de krappe kant zijn, vooral bij het accelereren of het trekken van zware ladingen. Daarnaast kampt de SUV met een relatief hoog brandstofverbruik in vergelijking met sommige concurrenten in hetzelfde segment. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de exploitatiekosten, vooral voor lange-afstandsrijders.

Beperkte Interieurruimte

Ondanks zijn SUV-formaat, heeft de CX-5 niet de meest ruime interieurruimte. Vooral op de achterbank en in de bagageruimte merken gezinnen en mensen met veel bagage de beperkingen. Dit kan een dealbreaker zijn voor kopers die op zoek zijn naar maximale binnenruimte.

Onderhoud en Recalls van de Mazda-CX5

Net als bij veel moderne auto’s, brengt het bezit van een Mazda CX-5 ook onderhoudskosten met zich mee. Eigenaren moeten rekening houden met regelmatige olie- en filtervervangingen, bandenrotatie en andere periodieke servicebeurten. Bovendien heeft de CX-5 al enkele recalls gekend, waaronder problemen met de stuurbekrachtiging en brandstoflekkages. Hoewel de meeste problemen door de fabrikant zijn opgelost, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele toekomstige terugroepacties.

Lijst van Onderhoudskosten en Recalls van de Mazda CX-5:

  1. Periodieke onderhoudsbeurten (bijvoorbeeld olieverversing, filters vervangen): €200 – €400 per jaar, afhankelijk van servicepakket en kilometerstand.
  2. Banden vervangen: €400 – €800 voor een set nieuwe banden, afhankelijk van merk en type.
  3. Remmen vervangen: €300 – €600 per as, afhankelijk van de staat van de remmen en het merk van de onderdelen.
  4. Accu vervangen: €100 – €300, afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de accu.
  5. Reparaties aan versleten onderdelen (bijvoorbeeld schokdempers, uitlaatsysteem): kosten variëren sterk afhankelijk van het specifieke onderdeel en de arbeidskosten van de monteur.

Houd er rekening mee dat deze kosten slechts een schatting zijn en kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de leeftijd van de auto, de rijstijl van de bestuurder

Recalls van de Mazda CX-5

  • 2016-2017: Probleem met stuurbekrachtiging
  • 2018-2019: Brandstoflekkage
  • 2020: Probleem met achterklep

Is de Mazda CX-5 zijn geld waard? 

Hoewel de Mazda CX-5 een aantrekkelijke en goed presterende SUV is, is het belangrijk om de potentiële nadelen in overweging te nemen voordat een aankoop wordt gedaan. Door de prestaties, ruimte, onderhoudskosten en recalls kritisch te bekijken kunt u zelf bepalen of de Mazda CX-5 daadwerkelijk bij u past.