mooiste autoroute nederland
Autonieuws

Mooiste autoroutes Nederland: onze top 5

Als autoliefhebbers zijn we vaak geneigd om ver te reizen op zoek naar prachtige landschappen en bochtige wegen, maar soms vergeten we dat juweeltjes dichterbij huis kunnen liggen. Nederland kent prachtige landschappen en rijke geschiedenis, genoeg autoroutes die je niet wil missen. Dus, ga er eens op uit in eigen land. Om Nederland eens te bekijken door de ogen van een toerist hebben wij een top 5 opgesteld met prachtige toeristische wegen.

Mergellandroute – Zuid-Limburg

Begin je avontuur in het schitterende Maastricht en begin een rondrit van 112 kilometer door het glooiende Zuid-Limburg. Met vele stops die echt de moeite waard zijn is deze route echt een must. De route voert je langs het beroemde drielandenpunt, het sfeervolle klooster Wittum en biedt zelfs de kans om de oude Miljoenenlijn te spotten. Vergeet zeker niet de uitkijktoren van Mesch te bezoeken voor adembenemend uitzicht. Maar het hoogtepunt van deze route is ongetwijfeld het schilderachtige Limburgse heuvellandschap dat je de hele reis zult bewonderen.

Roadtrip langs de Deltawerken – Zeeland en Zuid-Holland

De Deltawerken, een indrukwekkend aanzicht. Bekijk hoe Nederland de strijd tegen het water aangaat tijdens deze roadtrip van bijna 400 kilometer lang door Zeeland en Zuid-Holland. Ter herdenking van de verwoestende watersnoodramp van 1953 vind je onderweg maar liefst 13 indrukwekkende Deltawerken, waaronder de imposante Oosterscheldekering en Deltapark Neeltje Jans. Als je gaat in de zomer kan je tussendoor ook nog eens heerlijk zonnen met onderweg prachtige stranden. Ook kom je langs mooie natuurreservaten en pittoreske dorpjes om van te genieten, en je kunt zelfs een uitstapje maken naar Rotterdam of Kinderdijk.

Friese Merenroute – Friesland

De Friese Merenroute laat je de magie van het Nederlandse water ontdekken, terwijl je door historische steden en de mooiste landschappen rijdt. De reis start in Makkum en tijdens de 119 km lange route rij je langs charmante plaatsen zoals Grouw, Terherne, en Sloten, de kleinste van de Friese elf steden. Ook voor het zien van historische architectuur, grachten, en gezellige dorpen zit je deze route gebakken. En dat terwijl je steeds omgeven bent door de betoverende Friese meren.

Sallandroute – Overijssel

Ook in Overijssel kent een prachtige natuur. Via de Sallandroute kom je langs het beste van zowel de heuvels van Oost-Nederland als de rivierdalen. Deze 110 kilometer lange route slingert door de prachtige Sallandse Heuvelrug, langs rivieren en uiterwaarden. Stap regelmatig uit om te wandelen door de bossen, langs de rivieren, en door de heidevelden. Voor vogelliefhebbers is het een echte aanrader om een bezoek te brengen aan het Reggedal, waar de ijsvogel vaak wordt gespot.

Bollenstreekroute – Zuid-Holland

De Bollenstreekroute is puur Nederlands, de kleurrijke bollenvelden tussen de steden van de randstad zijn wereldberoemd. Vooral in het voorjaar, wanneer de bollen in bloei staan, is deze route een visueel spektakel. Je rijdt vanaf Oegstgeest, langs steden als Katwijk, Noordwijk, en Hillegom. Je passeert ook de wereldberoemde Keukenhof, waar je kunt genieten van 62 kilometer aan kleurenpracht.

Dus waar wacht je nog op? Spring in je auto en verken de schoonheid van Nederland met deze betoverende autoroutes. Overal in Nederland zijn prachtige routes te vinden. Of je nu houdt van schilderachtige landschappen, historische bezienswaardigheden, of gewoonweg ontspannen cruisen, er is voor elk wat wils op de Nederlandse wegen.