hoe vaak auto wassen
Autonieuws

Hoe vaak je auto wassen? Ontdek het ideale wasschema!

Je auto wassen: een klus die sommigen verafschuwen en anderen als een ritueel beschouwen. Maar hoe vaak moet je nu eigenlijk je auto wassen? Het antwoord hangt af van verschillende factoren.

1. Gebruik en afstand

Een van de eerste dingen om te overwegen is hoe vaak je je auto gebruikt en welke afstanden je aflegt. Als je dagelijks lange ritten maakt, kan je auto sneller vuil worden door de blootstelling aan de elementen. In dat geval is vaker wassen misschien nodig.

2. Parkeeromstandigheden

Waar je je auto parkeert, maakt ook een verschil. Als je auto meestal buiten geparkeerd staat, loop je meer risico op vuil van vogels, bomen en andere bronnen. Auto’s die in een garage worden bewaard, hebben meestal minder vaak een wasbeurt nodig.

Je auto wassen bij verschillende soorten vuil

Verschillende soorten vuil kunnen zich snel aan je lak hechten en schade veroorzaken. Vogelpoep is berucht vanwege het zure karakter dat je autolak kan beschadigen, vooral bij warm weer. Het is essentieel om vogelpoep snel te verwijderen om lakbeschadiging te voorkomen.

Ook vliegen kunnen schadelijk zijn vanwege de zuren die ze bevatten. Bij warm weer kunnen vlekken van vliegen snel in de lak trekken.

Andere vervuilingen zoals pekel in de winter kunnen lelijke plekken achterlaten. Zand op de lak kan schuren en roestplekken veroorzaken.

Hardnekkig vuil verwijderen

Hardnekkig vuil moet binnen twee dagen worden verwijderd om lakschade te voorkomen. Wasboxen bieden hier een ideale oplossing. Met een euro kun je hardnekkig vuil snel van je auto afspuiten en je hele auto een snelle opfrisbeurt geven.

Het ideale wasschema

Ons advies? Twee keer per maand het meest uitgebreide wasprogramma in de wasstraat draaien. De week ertussen kun je een kleinere wasbeurt in de wasstraat overwegen voor optimaal resultaat. Tussendoor kun je hardnekkig vuil snel verwijderen met hoogwaardige poetsmiddelen of in de wasboxen.

Wasstraten zijn gemakkelijk en milieuvriendelijk

Wasstraten bieden de gemakkelijkste, snelste en meest milieuvriendelijke manier om je auto schoon te krijgen. Het vuile water dat tijdens de wasbeurt wordt gebruikt, wordt opgevangen en gefilterd, wat zorgt voor een milieuvriendelijke reiniging.

Kortom, hoe vaak je je auto moet wassen, hangt af van verschillende factoren, maar regelmatig onderhoud is essentieel om je auto er op zijn best uit te laten zien en te behouden.