mooiste autoroutes europa
Autonieuws

Mooiste autoroutes van Europa: een adembenemende tocht

Europa, een continent Met gigantisch veel verschillende landschappen en culturen. Een roadtrip is dan ook een populaire vakantie voor vele Europeanen. Europa biedt een veelvoud aan panoramische routes die elke autoliefhebber zou moeten ervaren. Europa heeft een paar van de mooiste autoroutes die de wereld te bieden heeft. De routes die wij voor je hebben uitgezocht zijn niet alleen een lust voor het oog maar ook een avontuur voor de ziel.

1. Proeven van cultuur en natuur in de Dourovallei, Portugal

In Portugal ligt de oudste wijnregio ter wereld, de Dourovallei. Het perfecte startpunt voor als het gaat om de mooiste autoroutes van Europa. Kronkelend langs de rivier Douro, biedt de N222 een spectaculair uitzicht op de steile wijnterrassen. De regio is niet alleen beroemd om zijn port- en Dourowijnen, maar ook om de adembenemende landschappen die de reis vergezellen. Onderweg moet je ook echt een heerlijke fles scoren, je bent er immers toch.

2. Noorse pracht: de Trollstigen

Noorwegen’s Nationaal-Toeristische route Geiranger-Trollstigen is een must voor elke autoreiziger. Met zijn elf haarspeldbochten, diepe fjorden, en majestueuze bergen, belichaamt deze route de ongerepte schoonheid van Noorwegen. Je waant je in een sprookje als je over de Trollstigen, ook bekend als de Trollenroute, aan het scheuren bent.

3. Schotland’s North Coast 500

De North Coast 500, ookwel het Schotse antwoordt op de Amerikaanse Route 66, is een van de mooiste autoroutes van Europa die je langs ongerepte natuur, ruige kusten, en historische kastelen leidt. Deze 830 kilometer lange route is een waar paradijs voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Schotland heeft echt een geweldige natuur en architectuur, dus sla deze tocht zeker niet over.

4. Duitsland’s Romantische Strasse

Voor de echte romticussen tussen ons is de Romantische Strasse in Duitsland echt een route die sprookjes tot leven brengt. Van de beroemde Neuschwanstein kasteel tot de idyllische Beierse en Baden-Württemberg landschappen, deze route is een reis terug in de tijd en een van de meest pittoreske autoroutes van Europa.

5. Italië’s adembenemende Stelviopas

Een route die elke autoliefhebber moet ervaren, is de Stelviopas op de grens van Italië’s Sondrio en Zuid-Tirol. Met zijn haarspeldbochten en adembenemende uitzichten, wordt deze pas vaak genoemd als een van de beste autoroutes van Europa.

6. Kroatië’s Adriatische Snelweg

Langs de oostkust van de Adriatische Zee loopt de Adriatische snelweg. Een weg die je meeneemt langs spectaculaire kustlijnen, historische steden en charmante vissersdorpjes. Deze route is een unieke mix van natuur en cultuur en staat bekend als een van de mooiste autoroutes van Europa.

7. Oostenrijk’s Grossglockner Hochalpenstrasse

De Grossglockner Hochalpenstrasse leidt je naar de hoogste berg van Oostenrijk. Deze route zorgt voor een adembenemende ervaring. De route biedt panoramische uitzichten over de Oostenrijkse Alpen en is een hoogtepunt voor elke autoliefhebber.

8. Tsjechië’s Burgenstrasse

De historische Burgenstrasse, die door Duitsland en Tsjechië loopt, biedt een unieke kijk op de middeleeuwse architectuur en geschiedenis van Europa. Dit minder bekende deel van de route verdient zeker meer aandacht. Vanaf deze route zou je zelfs nog door kunnen naar onze laatste route!

9. Zwitserland’s Grand Tour

De Grand Tour of Switzerland is een uitgebreide route die je meeneemt langs enkele van de meest indrukwekkende landschappen van het land. Van de oude binnenstad van Bern tot de majestueuze Matterhorn, deze route is een must voor natuurliefhebbers.