pexels mike bird 166680 1 scaled
Autonieuws

ZUINIGE AUTOS: DE BESTE OPTIES IN 2024!

Een auto is er in allerlei soorten, maar een zuinige auto is geen overbodige luxe. Het tanken wordt er namelijk niet goedkoper op, dus hebben we een paar zuinige parels voor je.

Mitsubishi Space Star 1.0

De Mitsubishi Space Star is voor starters die op zoek zijn naar een zuinige stadsauto een echte uitweg.  Het is een van de goedkoopste auto’s op de Nederlandse mark (vanaf 6.000 euro). De Mitsubishi heeft een gemiddeld verbruik van 1 op 18. Verdere specificaties zijn: 5 Deurs, handgeschakeld, en energielabel B.

Citroen C1 1.0 VTi

Deze betrouwbare auto rijdt met 1 op 20 heel erg zuinig, dit is wel het geval als er ook zuinig gereden wordt. Met vijf versnellingen is deze schakelbak een prima auto voor de stad. Hoewel de auto klein is, is er aardig wat ruimte, mits je niet ver weg wilt gaan met overvolle koffers, zul je niet snel verhinderd worden door het ruimtegebrek.

De Fiat Panda 0.9T

Een aantrekkelijke auto met een compact formaat, Net als de voorgaande auto’s is ook de Fiat Panda ideaal voor stadsritten en parkeren in krappe ruimtes. De motor is turbogeladen en biedt een goede balans tussen prestaties en brandstofefficiëntie, zo is er met de 85 pk een verbruik van 1 op 23,8 gemoeid. Voor deze auto zit je wel in een hogere prijsklasse en zou dit geen instapmodel zijn voor velen. Heb je een auto nodig voor dagelijks gebruik en heb je een klein gezin dan biedt deze auto veel van wat je nodig hebt. De Fiat Panda is een fijne auto met ruim en veelzijdig interieur voor zijn grootte.

Toyota Aygo 1.0 VVT-i

Een auto die je veel op de weg ziet en dat is niet voor niets. De Toyota Aygo wordt gezien als een van de betrouwbaarste auto’s die ook nog eens erg zuinig rijdt (1 op 23). Het prijsverschil in Aygo’s is erg groot, maar dat ligt aan de eisen die je hebt. Een ding wat zeker is, met een Aygo kan je zelden mis zitten! Het is voor veel kopers een economisch verstandige keuze.

De Fiat 500 0.9

Een uitstekende keuze mocht je zoeken naar stijl, compactheid, en zuinigheid in één auto. Wat veel kopers aanspreekt, is het iconische design, het draagt bij aan esthetiek en individualiteit. Dankzij de kleine, maar efficiënte turbomotor biedt de Fiat 500 goede prestaties met lage brandstofkosten, voor jonge professionals, stedelingen en iedereen die een praktische, maar toch modieuze auto zoekt. De Fiat 500 heeft 86 pk en een verwacht gebruik van 1 op 18.