zuinige autos
Autonieuws

De beste zuinige autos op benzine

Met milieuzones die de toegang tot dieselauto’s beperken, kiezen steeds meer mensen voor benzineauto’s. Laten we daarom eens kijken naar een aantal zuinige auto’s die beschikbaar zijn. Dit zijn auto’s die niet alleen vriendelijk zijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

1. Toyota Yaris:

Als we het hebben over zuinige auto’s staat de Toyota Yaris altijd hoog op de lijst en is een populaire keuze in Nederland, met meer dan 150.000 verkochte exemplaren. Met een indrukwekkend brandstofverbruik van 1 op 19 en een ruime kofferbak van 286 liter is het de ideale metgezel voor een comfortabel en voordelig weekendje weg.

2. Citroën C1:

De Citroën C1 is een compacte stadsauto die wereldwijd populair is vanwege zijn lage verbruik van 1 op 17 en lichte gewicht, waardoor je ook bespaart op wegenbelasting. Met zijn lengte van 3,5 meter is parkeren in de stad een fluitje van een cent.

3. Peugeot 108:

De Peugeot 108 biedt niet alleen zuinigheid met een verbruik van 1 op 19, maar ook moderne functies zoals een goedwerkend touchscreen en connectiviteitsopties. Met zijn lichte gewicht van ongeveer 830 kilo en compacte formaat is het een ideale stadsauto.

4. Toyota Aygo:

De Toyota Aygo is een populaire keuze, vooral als leaseauto, dankzij zijn verbruik van 1 op 19 en lage wegenbelastingkosten valt deze auto zeker onder zuinige autos. Met een korte draaicirkel van 9,4 meter manoeuvreer je moeiteloos door de stad.

5. Kia Niro:

De Kia Niro staat bekend om zijn betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten, zowel voor nieuwe als tweedehands modellen. Met een verbruik van 1 op 19, beschikbaar als hybride of volledig elektrisch, en een ruim interieur met een kofferbak van 451 liter, is het een geweldige keuze voor gezinnen.

6. Opel Karl:

De Opel Karl biedt een hoge instap en handige functies zoals navigatie, parkeersensoren en cruisecontrol, waardoor het een goede keuze is, ook voor senioren. Met een verbruik van 1 op 17 en een ruime cabine is het een praktische optie.

7. Kia Picanto:

De Kia Picanto is bekend om zijn lage onderhoudskosten en biedt zuinigheid met een verbruik van 1 op 16. Met zijn lichte gewicht en kleine draaicirkel van 9,2 meter is het een uitstekende stadsauto.

Als je zuiniger wilt rijden, overweeg dan enkele eenvoudige tips, zoals het sneller schakelen naar een hogere versnelling, 100 rijden op de snelweg snelweg in plaats van 130 (dit bespaard al 25% brandstof!!), het uitzetten van de motor tijdens korte stops en regelmatig banden oppompen. Deze kleine aanpassingen kunnen je helpen om nog meer brandstof te besparen.