Formule 1

Dit megabedrag verdient MAX VERSTAPPEN

Hoewel Max Verstappen nog maar 26 jaar is, bevindt Max Verstappen zich nu al in een illuster rijtje. Hij is namelijk de best betaalde sporter van Nederland en dat op een ruime marge, want de twee na best betaalde sporter van Nederland komt niet eens op de helft van het bedrag dat Max Verstappen op jaarbasis verdient bij het team van Red Bull Racing. Maar hoeveel verdient deze Max Verstappen? Wij hebben ons verdiept in deze vraag en zijn tot een antwoord gekomen waar u versteld van zal staan.

Inkomsten bij Red Bull racing

Max Verstappen loopt ondertussen alweer een tijdje mee in de Formule 1 en met zijn talent en de prestaties die hij heeft laten zien, is het geen geheim dat deze beste man een van de best betaalde coureurs is in de koningsklasse. Na zijn eerste kampioenschap in 2021 is naar buiten gekomen dat Max Verstappen zijn contract heeft verlengd tot medio 2028. Deze contractduur voor zo’n lange periode was nog nooit eerder gezien in de Formule 1. Dit vertrouwen dat Max Verstappen heeft in het team en het team met hem, geeft Max Verstappen ook een leuke bijkomstigheid. In dit contract staat namelijk dat Max Verstappen maar liefst een schokkend bedrag van 55 miljoen dollar op jaarbasis (omgerekend 45 miljoen) verdient bij het team van Red Bull Racing. Dit betekent dat deze jonge man van nog maar 26 jaar een slordige 6261 duizend dollar per uur verdient, wat dus 104,35 dollar per seconde is. Echter is dit niet de enige inkomstenbron van Max Verstappen

Inkomsten uit sponsoren

Buiten zijn exorbitante jaarsalaris bij Red Bull Racing, heeft hij ook nog een andere grote inkomstenbron. Wellicht raad jij het al omdat de sport er mee gekenmerkt wordt, het zijn namelijk sponsoren. In deze sport bevinden zich heel wat sponsoren. De bolides en de raceoveralls zijn volledig bedekt met bekende merken die een flink bedrag betalen om daar op te mogen staan. Ook onze Max Verstappen heeft een aantal persoonlijke sponsoren, dit zijn merken zoals:

  • Heineken
  • Viaplay
  • EA Sports
  • ByBit
  • Schuberth

Helaas zijn de exacte cijfers die deze bekende merken betalen aan Max Verstappen niet bekend. Maar naar verluidt zal het om ongeveer 5 miljoen euro per jaar gaan.

Zijn er nog meer inkomsten?

Naast zijn loonstrook bij Red Bull en een aantal bekende internationale sponsoren, heeft Max Verstappen nog een extra bijkomstigheid, namelijk de bonussen die verbonden zijn aan zijn prestaties. Per punt dat hij voor het team binnensleept ontvangt hij 12.000 dollar. Vorig seizoen had Max Verstappen een recordaantal punten verdiend, dit waren er maar liefst 575. Dit betekent dus dat hij bijna 7 miljoen dollar ontvangt. Ook kreeg hij nog een aantal andere bonussen, zoals het bemachtigen van de wereldtitel. Naar verluidt ligt dit bedrag op de 23 miljoen

Tot slot ontvangt Max Verstappen een prima bedrag aan merchandise. Deze petjes, shirts en jassen gaan als warme broodjes over de plank. Er zijn geen omzetcijfers beschikbaar, maar veel mensen zijn bereid om 50 euro te betalen voor een petje met zijn naam, dus lucratief is het zeker.

Dus wat verdient Max Verstappen jaarlijks

Nu blijft er nog maar één vraag over, en dat is hoeveel Max Verstappen verdient. Wij kunnen jou niet voorzien van exacte cijfers, omdat er bewust discreet met de inhoud wordt gedaan. Maar uit ons onderzoek kunnen wij wel een ruwe schatting geven. Het reusachtige vermogen van Max Verstappen ligt op ongeveer 70 miljoen euro.

Is Max Verstappen de best betaalde coureur?

De coureur die voor een lange tijd domineerde in de sport en daarbij ook het hoogste salaris had, was Lewis Hamilton. Maar door het laatste contract van Max Verstappen uit 2022, is hij Lewis Hamilton gepasseerd. Max Verstappen verdient namelijk 5 miljoen meer. Dit maakt onze Max Verstappen niet alleen de beste betaalde sporter, maar ook de best betaalde formule 1 coureur.