snelste elektrische autos
Elektrische auto

De snelste elektrische autos van 2023

In de wereld van auto’s draait het vaak om snelheid. En met steeds meer elektrische auto’s vonden wij het wel tijd om een kleine lijst te maken met wat van de snelste elektrische auto’s van het moment. We nemen je even mee op een reis door enkele van de snelste elektrische autos van 2023. Deze nemen de wegen over met hun indrukwekkende prestaties.

Audi RS e-tron GT

Audi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit en prestaties, heeft zijn weg gevonden naar de wereld van elektrische auto’s met de Audi RS e-tron GT. Als je de letters ‘RS’ ziet op een Audi, weet je dat je te maken hebt met een snelle auto. Met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,3 seconden en een topsnelheid van 250 km/u, is deze Audi een krachtige vertegenwoordiger van elektrische snelheid.

Mercedes-AMG EQS 53

Mercedes-Benz stapt ook in de wereld van elektrische snelheid met de Mercedes-AMG EQS 53. Hoewel iets minder snel dan de Audi, met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 3,8 seconden, biedt de EQS 53 ultieme luxe en kracht. Met vermogensniveaus variërend van 649 tot 751 pk, draagt deze Mercedes de AMG-status met trots.

Porsche Taycan

Porsche, bekend om zijn sportauto’s, heeft zijn iconische design gecombineerd met een krachtige elektrische motor in de Porsche Taycan. Met modellen variërend van 402 pk tot een indrukwekkende 750 pk in de Turbo S-serie, biedt de Taycan een topsnelheid van 260 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,2 seconden.

Kia EV6 AWD Performance

Een verrassende toevoeging aan de lijst is de Kia EV6 AWD Performance. Deze Kia sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 3,5 seconden en bereikt een topsnelheid van 260 km/u. De EV6 is door Europese autojournalisten zelfs uitgeroepen tot de Auto van het Jaar 2022. Dit toont aan dat Kia serieus meedoet in de wereld van elektrische snelheid.

Tesla Model S

Geen lijst van snelste elektrische autos is compleet zonder Tesla. De Tesla Model S heeft de markt van elektrische auto’s gedomineerd en blijft indrukwekkende cijfers behalen. Met een topsnelheid van 282 km/u en een verbluffende acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 2,1 seconden, blijft Tesla voorop lopen in de wereld van hoogwaardige elektrische auto’s.

De wereld van elektrische auto’s evolueert snel. En deze snelheidsduivels bewijzen dat elektrische auto’s niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook ongelooflijk snel kunnen zijn. Of je nu op zoek bent naar luxe, vermogen of pure snelheid, deze elektrische auto’s bieden het allemaal. De toekomst van autorijden is groen én snel!