betaalbare elektrische auto
Elektrische auto

Een betaalbare elektrische auto: de toekomst van duurzaam rijden

Er is steeds meer vraag naar betaalbare elektrische auto’s. Elektrisch rijden wordt dan ook steeds toegankelijker voor mensen met een beperkt budget. Zo zijn elektrische auto’s zuiniger in verbruik en onderhoud dan hun benzine- of diesel tegenhangers. Ook zijn er verschillende fiscale voordelen en subsidies beschikbaar. Verder dalen de aanschafprijzen van elektrische auto’s tot een historisch dieptepunt. In dit artikel bekijken we enkele van de meest betaalbare elektrische auto-opties die je helpen geld te besparen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk te verkleinen.

1. Dacia Spring Electric 45

Prijs: Vanaf €21.750
Actieradius: 165 km
Praktisch: Vier zitplaatsen en 300 liter bagageruimte.

De Dacia Spring Electric is niet alleen de meest betaalbare elektrische auto, maar biedt ook nog eens praktische eigenschappen. Het is de eerste elektrische auto van het merk. En met vier zitplaatsen en een ruime bagageruimte is hij perfect voor dagelijkse ritten in de stad.

2. Renault Twingo Electric

Prijs: Vanaf €24.190
Actieradius: 135 km
Compact: Ideaal voor stadsgebruik met een kleine draaicirkel.

De Renault Twingo Electric combineert de charme van de Twingo met elektrische aandrijving, perfect voor stadsbewoners. Hoewel zijn bereik misschien beperkt is, maakt de wendbaarheid hem tot een stadsvriendelijke keuze.

3. Citroen e-C3

Prijs: Vanaf €24.290 (verwacht beschikbaar vanaf mei 2024)
Actieradius: 250 km
Snel opladen: 80% in slechts 32 minuten.

Met een snel oplaadsysteem en een realistisch bereik van 250 km kan de Citroen e-C3 een populaire keuze worden voor milieubewuste bestuurders.

4. BYD Dolphin

Prijs: Vanaf €29.990
Actieradius: 255 km
Compleet: Inclusief 12,8 inch touchscreen en warmtepomp.

De BYD Dolphin biedt veel waar voor je geld. Dankzij zijn vergelijkbare grootte en een bereik van 255 km is het een echte concurrent voor de Volkswagen ID.3. En een 12,8 inch touchscreen, Vehicle-to-Load technologie en een warmtepomp is allemaal standaard bij deze auto!

5. MG4 Electric

Prijs: Vanaf €32.285
Actieradius: 300 km (Comfort-versie: ruim 360 km)
Betaalbaar: Scherpe prijs voor een 5-deurs hatchback.

MG timmert aan de weg met betaalbare elektrische auto’s, en de MG4 Electric is geen uitzondering. Met een goede actieradius en een aantrekkelijke prijs biedt hij veel waar voor je geld.

6. Peugeot e-208

Prijs: Vanaf €35.320
Actieradius: Ruim 290 km
Aantrekkelijk: Verbeterd accupakket en aantrekkelijke prijs.

De Peugeot e-208 combineert een verbeterde actieradius met een aantrekkelijke prijs, waardoor hij een geweldige optie is voor stadsrijders.

Heb je dus een beperkt budget? Profiteer van de voordelen van elektrisch rijden om het betaalbaar te houden. Deze betaalbare elektrische auto’s bieden in ieder geval de optie om milieubewust te rijden tegen een redelijke prijs. Aarzel niet om de overstap naar elektrisch te maken en bespaar geld terwijl je de planeet helpt.