Elektrische auto

Alle voordelen van mobiele thuisladers voor elektrische auto’s

Wat zijn mobiele thuisladers voor EV’s?

Mobiele thuisladers zijn speciaal ontwikkeld om alle EV bezitters een praktisch en aanpasbaar oplaad alternatief te bieden. Gebruikers kunnen de accu’s van hun auto’s hiermee immers eenvoudig in verschillende omgevingen opladen. Deze kleine, lichtgewicht en draagbare opladers worden vaak geleverd met verschillende vermogensniveaus en connector types. Om zo aan de oplaadnormen van meerdere EV modellen te voldoen.

Een mobiele thuislader biedt een uiterst handig alternatief voor de vaste laadpalen en kan perfect ingezet worden als een conventionele laadinfrastructuur niet direct ter beschikking is. Het neemt bijzonder weinig ruimte in en is het een ideale accessoire voor onderweg.

Deze CE goedgekeurde opladers zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar. Ze beschikken over een driepolige EU stekker tot maximaal 32 ampère aan het ene uiteinde en een type 2 EV oplaadaansluiting aan het andere uiteinde.

Kun je je EV echt opladen met zo’n mobiele oplader?

Ja, een mobiele oplader kan absoluut gebruikt worden om een elektrisch voertuig op te laden. Vanwege de lage wattage van de standaard elektrische systemen in de meeste huizen zijn deze kabels echter beperkt in de hoeveelheid stroom die ze kunnen trekken. Daardoor zal de oplaadtijd via een gewoon stopcontact ook onvermijdelijk langer zijn dan bij bijvoorbeeld een commercieel EV oplaadpunt.

Deze draagbare opladers zijn dan ook uitdrukkelijk ontwikkeld om EV bezitters een praktisch en aanpasbaar oplaad alternatief te bieden. Ze zijn ook een veel betaalbaarder alternatief van een vast laadstation en vereisen geen extra installatie. Daarnaast zijn de batterijcapaciteit van de EV en het uitgangsvermogen van de oplader natuurlijk wel beide van invloed op hoe lang het duurt om op je elektrische auto op te laden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een mobiele thuislader?

Houd zonder meer rekening met de lengte van de kabel die jij nodig hebt. Als je lekker dichtbij een laadpunt of stopcontact kunt parkeren, dan kan een kortere kabel van 3 of 5 meter bijzonder geschikt zijn. Maar als je verschillende locaties gebruikt, dan is het misschien beter om voorzichtig te zijn en een langere kabel van 10 of 15 meter te gebruiken. Een langere kabel is wel omvangrijker tijdens het transport.

Let ook goed op de stroomsterkte. Want de stroomsterkte bepaalt hoe snel een niveau 2-lader het voertuig van stroom kan voorzien. Een lader van 32 ampère laadt het voertuig sneller op dan een lader van 13 ampère. Veel laders bieden gelukkig een instelbare stroomsterkte.

Kortom

Mobiele opladers bieden een praktische en flexibele manier om elektrische voertuigen op te laden. Ze bieden zonder twijfel een verbeterde mobiliteit doordat EV eigenaren hun voertuigen nu buiten de conventionele oplaadpunten kunnen opladen. Vooral wanneer de conventionele laadinfrastructuur ontoereikend of niet-bestaand is, bieden deze laders het gemak van het thuis of op het werk opladen van elektrische voertuigen. Ze zijn bovendien super handig voor al die EV bezitters die hun auto onderweg moeten kunnen opladen of als reserve-optie tijdens een vakantie in het buitenland. Zo zal de stress die bereik angst veroorzaakt snel tot het verleden horen.