autovakantie frankrijk
Autonieuws

Ontdek de veelzijdigheid van Frankrijk op een onvergetelijke autovakantie

Als hij op zoek is naar een onvergetelijke vakantie, is Frankrijk een bestemming die vaak in gedachten komt. Voor ons is Frankrijk meer dan alleen een land; het is een reisbestemming die we keer op keer hebben verkend. Van onze kindertijd op de campings in Zuid-Frankrijk tot het nippen van champagne in de Champagne-streek en het proeven van rode wijn in Bordeaux, we hebben het allemaal meegemaakt

Schatten buiten de hoofdstad

Wat Frankrijk echt veelzijdig maakt, zijn de schatten buiten de hoofdstad. Steden zoals Lille en Nice zijn zeker een bezoek waard. Aan de betoverende Côte d’Azur aan de zuidkust bevind je je te midden van de rich and famous, omringd door luxe jachten en pittoreske kustplaatsjes. Vergeet ook niet dat enkele van ’s werelds beste wijnen uit Frankrijk komen. Een bezoek aan een wijnstreek mag dan ook niet ontbreken. Dankzij het aangename klimaat kun je bijna het hele jaar door genieten van een goed glas wijn met stokbrood en kaas.

Meer dan een beroemde Wijnstreek

In het noorden van de Bourgogne regio vind je Chablis, een beroemde wijnstreek. Maar wist je dat Chablis zelf ook een charmante stad is? Het ligt slechts 180 kilometer ten noorden van Parijs en is verrassend sfeervol. Terwijl veel toeristen de bekende wijnstad Beaune in het zuiden van Bourgondië bezoeken, blijft Chablis vaak over het hoofd gezien. En dat is eigenlijk een voordeel, want hier kun je de authentieke charme van een minder bezochte stad ervaren.

Zelfstandig reizen in Frankrijk

Als het gaat om reizen, geven wij de voorkeur aan onafhankelijkheid. Het rijden met een eigen auto of een huurauto biedt een ongekende vrijheid. Van Nederland naar Frankrijk rijden is prima te doen, en de wegen in Frankrijk zijn goed onderhouden. Als je met het vliegtuig reist, is het huren van een auto een slimme zet. Zo kun je niet alleen steden verkennen, maar ook ontspannen op het strand.

De perfecte roadtrip

Frankrijk is ook een ideale tussenstop voor een Europese roadtrip. Het grenst aan diverse landen en ligt centraal in Europa. Je kunt bijvoorbeeld naar het zuiden van Frankrijk rijden en vervolgens doorreizen naar Spanje en Portugal. Frankrijk onderdeel van een roadtrip door Duitsland, of een autovakantie in Italië!

Een onvergetelijke autovakantie in Frankrijk

Dus, of je nu geniet van de bruisende straten van Parijs, de rust van Chablis ontdekt, of een roadtrip door Europa wilt maken, Frankrijk heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke autovakantie. Het is tijd om de weg op te gaan en te genieten van de schatten in dit prachtige land. Bon voyage!