Snelste elektrische auto 2024
Elektrische auto

De Snelste Elektrische Auto’s van 2024

Na onze blogpost over de snelste elektrische auto van 2023 is er een hoop gebeurd in de wereld van elektrische auto’s In deze blogpost bespreken we de snelste elektrische auto’s van 2024. Ook hebben we een overzicht van wat je ongeveer kwijt zult zijn aan deze race monsters.

1. Tesla Roadster

De Tesla Roadster, een auto die al lang in de schijnwerpers staat sinds de aankondiging ervan, belooft de snelste productie-EV te worden. De Roadster claimt een 0-100 km/u acceleratie in slechts 1,9 seconden dankzij een krachtige elektrische aandrijflijn. De geschatte topsnelheid? 400 km/u. Naast deze indrukwekkende cijfers geeft de Roadster een geschatte actieradius van meer dan 1000 kilometer op een enkele lading, wat hem niet alleen snel maakt, maar ook verrassend praktisch voor lange afstanden.

2. Rimac Nevera

De Rimac Nevera, ontwikkeld door het Kroatische Rimac Automobili, is een technologisch wonder. Deze elektrische hypercar kan van 0 naar 100 km/u sprinten in 1,85 seconden, met een topsnelheid van 412 km/u. De Nevera is uitgerust met vier elektromotoren die een gecombineerde output leveren van bijna 2000 pk. Rimac heeft ook goede ontwikkelingen doorgevoerd op het gebied van batterijtechnologie en aerodynamica, wat de Nevera niet alleen snel maar ook efficiënt maakt.

3. Lotus Evija

De Lotus Evija staat bekend om zijn buitengewone design en indrukwekkende prestaties. Als de eerste volledig elektrische Britse hypercar, biedt de Evija een vermogen van 2000 pk en haalt hij de 0-100 km/u in minder dan 3 seconden. De topsnelheid van de Evija ligt boven de 320 km/u. Wat deze auto bijzonder maakt, is zijn focus op lichtgewicht constructie en geavanceerde aerodynamica, kenmerkend voor het merk Lotus.

4. Pininfarina Battista

De Pininfarina Battista is een andere krachtpatser in de elektrische hypercars. Deze Italiaanse schoonheid combineert stijl met kracht en accelereert van 0 naar 100 km/u in minder dan 2 seconden. Met een topsnelheid van 350 km/u en een vermogen van 1900 pk, is de Battista niet alleen een blikvanger, maar ook een recordbreker. Bovendien belooft de Battista een respectabele actieradius, waardoor hij zowel op de snelweg als op het circuit uitblinkt.

5. Audi RS e-tron GT

De Audi RS e-tron GT bewijst dat snelheid ook kan komen met een vleugje luxe. Deze sportieve sedan accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 3,3 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/u. Hoewel misschien niet zo snel als de andere genoemde hypercars, biedt de e-tron GT een combinatie van comfort, stijl en dagelijkse bruikbaarheid, waardoor hij een uitstekende keuze is voor degenen die snelheid willen zonder in te leveren op luxe.

De prijzen van deze snelle elektrische auto’s (Nieuwprijs)

AutoGeschatte Prijs (in €)
Tesla Roadster€185.000
Rimac Nevera€2.000.000
Lotus Evija€2.000.000
Pininfarina Battista€2.000.000
Audi RS e-tron GT€138.200