betrouwbare elektrische auto
Elektrische auto

Een betrouwbare elektrische auto: onze top 6

Elektrische auto’s hebben de laatste jaren terrein gewonnen, maar sommigen blijven sceptisch over hun betrouwbaarheid. Het goede nieuws is dat het tijd is om die twijfels weg te nemen. Een recent onderzoek onder 13.000 elektrische auto’s door de Britse autowebsite WhatCar heeft aangetoond dat betrouwbaarheid geen issue meer is. Hieronder hebben we onze top voor een betrouwbare elektrische auto:

1. Tesla Model 3

De Tesla Model 3 staat bovenaan de lijst. Het meest betaalbare model van Tesla bleek extreem betrouwbaar te zijn, met slechts 5 procent van de eigenaren die problemen meldden, meestal gerelateerd aan het interieur. Gelukkig werden al deze kwesties snel en efficiënt opgelost.

2. Hyundai Kona Electric

Ook de Hyundai Kona Electric scoort hoog, met slechts een batterijprobleem dat ongeveer 7 procent van de eigenaren trof. Hoewel dit de auto’s een weekje in de garage hield, werden alle problemen onder garantie opgelost.

3. BMW i3

De BMW i3 behaalde ook uitstekende resultaten, met minimale problemen met het GPS-systeem en het interieur. De meeste auto’s brachten slechts een weekje door in de garage voordat ze weer de weg op konden.

4. Jaguar I-Pace

De Jaguar I-Pace bevindt zich in het midden van de lijst en had eigenlijk maar één probleem: de remmen, specifiek het systeem voor het terugwinnen van remenergie om elektriciteit op te wekken. Gelukkig werd ook dit probleem snel en kosteloos onder garantie verholpen.

5. Nissan LEAF

Hoewel de Nissan LEAF bijna 15 procent van de eigenaren confronteerde met problemen met elektrische systemen die niet aan de motor waren gerelateerd of met het infotainmentsysteem, werden de meeste problemen snel opgelost, waarvan het merendeel onder garantie viel.

6. MG ZS EV

Ten slotte bewijst de MG ZS EV dat ook deze auto weinig problemen kent. Slechts 7 procent van de eigenaren moest de dealer bezoeken, meestal vanwege kwesties met de batterij en de elektrische motor. Hoewel dit enige tijd in beslag nam, werden alle reparaties gedekt door de garantie.

Kortom, het is duidelijk dat elektrische auto’s hun betrouwbaarheidsproblemen overwinnen. Dus als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en betrouwbare elektrische auto, overweeg dan gerust een van deze topmodellen. Betrouwbaarheid hoeft geen zorg meer te zijn in de wereld van elektrische mobiliteit.