carnews.nl Carstyling
Auto accessoires

Auto toe aan een nieuwe look? Carstyling is de oplossing!

Heb jij een auto gekocht en wil je deze graag personaliseren? Lees dan dit artikel, want we gaan dieper in op de mogelijkheden om dit te doen. Zodra je in je nieuwe auto stapt, begint het proces van personaliseren eigenlijk al. Je stelt de stoel goed af, past de spiegelstand aan en je doet de sleutel aan je sleutelbos. Er zijn echter nog veel meer manieren om je auto aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen.

Wat voor soorten carstyling zijn er?

Sommige mensen vinden het leuk om een poppetje op het dashboard te hebben of iets aan de binnenspiegel te hangen. Dat kan een gelukssymbool zijn of iets dat duidelijk weergeeft waar de eigenaar van de auto zich veel mee bezighoudt. Zo rijden er auto’s met knutselwerkjes van een kind, maar ook auto’s met een judopak aan de binnenspiegel. Behalve dit soort oppervlakkige personalisatie kun je ook kiezen voor diepgaandere carstyling. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen voor sportbanden met extra brede velgen of met een bijzondere velgplaat.

Daarnaast kan je bepaalde delen van de auto in een andere kleur (laten) spuiten, bijvoorbeeld het dak en de spiegels, of een streep over de lengte. In plaats van verf kun je ook kiezen voor het aanbrengen van stickers op de auto of op de ramen. Je moet hierbij wel op de wettelijke bepalingen letten, want de ramen moeten voldoende zicht houden. Is dit niet het geval dan ben je in overtreding en kun je een boete krijgen.

Wat ook behoorlijk populair is, is het aanbrengen van een andere radio/cd-speler met extra boxen. In sommige auto’s is de halve achterbak gevuld met subwoofers en andere boxen voor een optimale beleving van het geluid.

Wat betreft geluid is er nog andere populaire optie: het (laten) vervangen van de uitlaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sportuitlaat. Dit ziet er mooi uit maar heeft ook invloed op het vermogen en het geluid dat de auto maakt. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in zwart gecoat staal en van volledig RVS.

Carstyling onder de motorkap

Naast carstyling aan de buitenkant kun je ook onder de motorkap nog een aantal veranderingen aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om verchroomde onderdelen te gebruiken of rvs-mantels aanbrengen op de leidingen en slangen. Het is ook mogelijk om het motorgedeelte te laten spuiten in dezelfde kleur als de auto.

Conclusie

Het komt er dus op neer dat er veel dingen zijn die je kunt doen om je carstyling aan jouw wensen en ideeën aan te passen. Sommige veranderingen zijn kostbaarder dan andere en je moet er natuurlijk altijd voor zorgen dat je auto veilig blijft en aan alle wettelijke eisen voldoet.