Auto's opgesteld op een parkeerplaats 's nachts.
Auto evenementen

Car Meetings Nederland – Het Ontmoetingspunt voor Autofanaten

Car meetings zijn onder autoliefhebbers een groot fenomeen in Nederland. Er is veel te doen om dit soort car meetings in Nederland. We gaan in deze blog dieper in op dit onderwerp.

Wat zijn Car Meetings?

Een car meet is, zoals de naam doet vermoeden, een meeting waar auto-eigenaren afspreken op een specifieke locatie. Hier gaan ze dan naartoe met hun eigen auto. Vaak is dit bijvoorbeeld op een parkeerplaats. De auto’s die er aanwezig zijn meestal flink gepimpt, dit maakt de car meetings dan ook aantrekkelijk om te bezoeken voor groepen autoliefhebbers.

Zijn Car Meetings in Nederland Legaal of Illegaal?

Hoewel car meetings in Nederland veel voorkomen, is het niet altijd legaal. Officieel moet je er namelijk een vergunning voor nodig. Het wordt namelijk gezien als een evenement. Als een car meet een vergunning heeft, laat de politie het meestal gaan. 

Maar met vergunning zijn de car meetings in Nederland zeker niet onaantastbaar, zo worden er tijdens de meetings vaak overtredingen begaan. Denk aan geluidsoverlast door zogeheten REV-battles, snelheidsovertredingen tijdens dragraces of het niet voeren van een kentekenplaat.

Dus kijk vooral en geniet van de mooie auto’s die aanwezig zijn, maar hou de meeting netjes. Dan gebeurt er niks en is het een superleuke, gezellige bijeenkomst van autoliefhebbers.

Zo Bezoek je Car Meet Evenementen in Nederland

Voor het bezoeken van een car meet moet je natuurlijk wel de tijd, datum en locatie hebben. Dit wordt niet gepromoot, zoals grote auto evenementen. Dus hoe weet je wanneer en waar je aanwezig moet zijn? Meestal is, wordt deze informatie in WhatsApp groepchats gedeeld of op sociale media.

Waarom Bezoeken Mensen Car Meetings?

Car meetings zijn in Nederland mateloos populair, maar waarom zijn dit soort bijeenkomsten zo in trek bij autoliefhebbers? Nou, dat heeft een aantal redenen:

  1. Pronken met je auto

Om een car meeting te organiseren zijn er natuurlijk ook auto’s nodig. Gelukkig is dat nooit een probleem, want auto-eigenaren die een unieke bolide hebben, pronken maar al te graag met hun auto.

  1. Gezelligheid

Car meets zijn er niet alleen om te pronken met je auto, maar het is ook gewoon supergezellig. Alle aanwezigen hebben dezelfde passie, auto’s Dit is dan ook een belangrijke factor voor een bezoek. 

  1. Netwerken

Ook op zakelijk vlak is een car meet interessant. Er wordt veel genetwerkt op car meetings, auto-eigenaren, fotografen, ondernemers en auto handelaren, allerlei mensen die aanwezig kunne zijn om mee te netwerken.

Hoe Dien jij je te Gedragen Tijdens een Car Meeting?

Een bezoek brengen bij een car meet kan altijd, je bent altijd welkom en toegang is gratis. Wel zijn er een aantal adviezen over hoe jij je hoort te gedragen. Er komen namelijk regelmatig car meets voorbij die zijn opgerold door de politie. Om dat te voorkomen hebben de meeste meetings regels. Voor bezoekers, maar ook voor de aanwezige auto-eigenaren.

  • Wees Respectvol naar de Voertuigen, raak ze niet aan en houdt afstand.
  • Respecteer de Eigenaren en Andere Bezoekers
  • Gedraag je Verantwoordelijk, vermijd roekeloos rijgedrag en houdt geluidsoverlast beperkt.

Ben jij iemand die houdt van mooie auto’s en een gezellige avond of middag, dan is het zeker aan te raden om een (legale) car meeting in Nederland te bezoeken.