Auto importeren
Autonieuws

De populariteit van een auto importeren uit het buitenland

Bij de aanschaf van een auto, kiezen steeds meer mensen voor het importeren van een auto uit het buitenland. Om me heen hoor ik het steeds vaker. Maar wat is hier precies de reden voor? Waarom zou je iets in het buitenland halen, wat ook in Nederland beschikbaar is? Dat heeft natuurlijk verschillende redenen en dan met name voordelen. Wat die redenen en voordelen dan precies zijn, vertellen we je in dit artikel.

De criteria bij het kopen van een auto

Wanneer je een auto gaat kopen, of het nu gaat om een nieuwe of tweedehands auto, zijn er altijd een aantal criteria waar je rekening mee houdt. Wellicht ben je zelf een echte autokenner en is dit voor jou vanzelfsprekend. Maar de kans is ook groot dat je er wat minder in thuis bent. Neem dan een echte kenner mee, lees je goed in, vraag en lees recensies en ervaringen en laat je goed helpen door een professional.

Criteria voor het kopen van een auto zijn dan onder andere natuurlijk het merk en type, kleur, kwaliteit en prijs. Gaat het om een tweedehandsauto, dan let je ook op de kilometerstand en uiterlijke én innerlijke staat.

Een auto uit het buitenland

Wanneer je een auto importeert uit het buitenland, heb je in veel van die gevallen al wat leuke voordelen te pakken. Want wist je dat je bijvoorbeeld door met een auto importeren uit Duitsland veel geld kunt besparen? Daarnaast heb je veelal een uniek exemplaar te pakken. Een bekend merk, maar wellicht een nog/al wat onbekender type. En heb je er eenmaal een gevonden, heb je er waarschijnlijk ook niet zomaar een. Want de meeste Duitse auto’s zijn een stuk voller uitgevoerd en ook nog eens beter onderhouden door hun vorige eigenaar.

De aantrekkelijke prijs

Maar waar komt dit kostenvoordeel nu precies vandaan? Ten eerste wisselt een gemiddelde Duitser sneller van auto dan wij in Nederland gewend zijn. Hierdoor is het aanbod tweedehands auto’s groot, wat zorgt voor een lagere prijs. Logisch, toch? Daarnaast heeft de auto ook een hele gunstige fiscale waarde. Klinkt als alleen maar voordelig, dus. Natuurlijk gaat er even een klusje aan vooraf. Het daadwerkelijke importeren. Gelukkig zijn er veel ervaren autobedrijven die jou daarmee kunnen helpen. En geen zorgen, het financiële voordeel blijft zeer positief!