Autonieuws

Met de auto op vakantie?

We zijn allemaal de zomervakantie alweer vergeten en de weken lijken voorbij te vliegen. Een goed teken voor wintersporters, want deze vakantie komt al snel weer dichterbij. Voordat je echt op vakantie kunt gaan ben je vaak druk met van allerlei zaken. Is de auto wel winter of zomer proef? Ben ik niet wat vergeten mee te nemen en past alles eigenlijk wel in de auto? Als dit allemaal in orde is dan moet er vaak nog een groot stuk worden gereden. Wij geven graag een aantal tips om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Creëer extra ruimte

Het is altijd een uitdaging om alles mee te nemen. Een goede oplossing hiervoor is het eenmalig aanschaffen van een kwalitatieve dakdrager en dakkoffer. Wanneer het mogelijk is kiezen veel mensen de grootste dakkoffer van 680 liter bijvoorbeeld de Farad Marlin. Wanneer je een wat kleiner model wilt kopen dan zou je eens kunnen kijken naar de Farad N6. Het juist gebruiken van een dakkoffer is nog niet zo vanzelfsprekend, daarom geven wij een aantal tips:

  • Controleer of de dakkoffer goed is bevestigd
  • Doe alleen lichte spullen in de dakkoffer, dit houdt de auto bestuurbaar
  • Ga de dakkoffer niet overladen
  • Stop nooit dure spullen in je dakkoffer
  • Denk ook aan de maximale daklast van je auto

Zorg ervoor dat de kinderen zich vermaken

Een lange rit is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor de kinderen. Zorg ervoor dat ze zich goed kunnen vermaken. Veel ouders investeren in een dvd-scherm die je aan de hoofdsteun kunt hangen. De kinderen zijn dan al snel een paar uur zoet met een leuke Disneyfilm. Wanneer ze zijn uitgekeken kun je de overige uren goed opvullen met een iPad. Let wel op dat je, voordat je op reis gaat genoeg apps hebt gedownload. Onderweg is er vaak slechte 4G-verbinding en geen wifi. Een app downloaden is dan onmogelijk.

Ga naar de garage voor een “vakantiecheck”

We herkennen allemaal het volgende beeld: je rijdt met je auto naar de bestemming, kijkt een keer naar rechts uit het raam op de vluchtstrook, Ja hoor, daar staat er weer één met autopech. Dit is natuurlijk het laatste wat je mee wil maken tijdens je vakantie. Het is geen pretje om met zomerse of winterse temperaturen langs de weg te staan, om daar te wachten op de reddende engel van de ANWB. Het lijkt altijd bij anderen te gebeuren. Echter kan ook jouw auto het plotseling begeven. Neem dan ook geen risico en breng je auto voor vertrek even langs de garage, om deze een vakantiebeurtje te geven. Zo wordt de kans op pech aanzienlijk minder.

Als je alle bovenstaande tips opvolgt, dan weet je zeker dat je goed voorbereid op vakantie gaat!