Autonieuws

Ga veilig de weg op, verzekeren is een must!

Wanneer je net een auto hebt aangeschaft is het logisch dat jouw auto moet voldoen aan alle regels en wetten voordat je de weg op gaat. Er mogen geen belemmeringen aan zitten waardoor je verongelukt kan raken. Daarvoor is de APK in het leven geroepen. Deze zorgt ervoor dat je auto goedgekeurd de weg op mag. Vaak kun je bij een APK keuring ook kiezen uit een kleine of grote beurt. Afhankelijk van hoeveel reparaties en aanpassingen je nodig hebt, is het verstandig om altijd even je auto te laten controleren op eventuele beperkingen aan de onderdelen. Op die manier weet je zeker dat je weer veilig de weg op kunt en is jouw auto weer een jaar verzekert.

Nooit rijden zonder autoverzekering

Het is niet verstandig om zomaar de weg op te gaan zonder APK keuring. Ten eerste is dat gevaarlijk voor jou en andere weggebruikers, omdat de kans op ongelukken wordt vergroot. Ten tweede is het ook nog strafbaar en kun je een boete of iets ergers riskeren. Naast de APK keuring moet je er ook voor zorgen dat je een goede autoverzekering hebt. Wanneer je namelijk zonder autoverzekering gaat rijden en je veroorzaakt schade, draai jezelf op voor de kosten van de gemaakte schade. De kosten kunnen al gauw oplopen en dat is vaak niet mis. Ook kan er letsel voorkomen bij een andere weggebruiker en ook dan draai je op voor alle kosten. Ga dus niet de weg op zonder autoverzekering.

Verzeker je auto vandaag nog

Regelmatig houdt de politie controles om te kijken of alle auto’s nog in orde zijn, of er bekeuringen openstaan of dat er nog andere zaken spelen. Indien jij een keer wordt aangehouden en ze komen erachter dat je rondrijdt zonder autoverzekering, kan het zijn dat jouw auto in beslag wordt genomen en dan ben je nog verder van huis. Vaak krijg je naast de inname van jouw auto ook nog een fikse bekeuring. Om dit te voorkomen is het verstandig om je auto vandaag nog te verzekeren. Op die manier weet je zeker dat je veilig de weg op gaat.