Mazda3 rood
Autonieuws

Mazda nieuws: De nieuwste modellen en CO₂-neutraal?

Met dit opvallende Autonieuws van Mazda ben je straks helemaal up-to-date over de ontwikkelingen van de Japanse autofabrikant. We nemen een kijkje naar de nieuwste modellen, de innovatieve benadering en de toekomstplannen van Mazda.

De nieuwste modellen van Mazda

Mazda3 

De Mazda3, beschikbaar als een compacte sedan en hatchback, biedt meerdere uitrustingsniveaus, drie motoropties, en zowel voorwielaandrijving als vierwielaandrijving. De basismotor is een 2.5L viercilinder die een kleine vermogenstoename heeft gekregen naar 191 pk, samen met verbeterde brandstofefficiëntie dankzij aanpassingen aan het cilinderuitschakelingssysteem. De Mazda3 hatchback, bekend als Mazda3 Sport in Canada, komt in de herfst op de markt, terwijl de sedan in de winter volgt​​.

Mazda CX-30

Dit model heeft standaard de nieuwste i-Activ AWD-systeem, wat de prestaties verbetert door zich te concentreren op verbeterde rij, dynamiek, handling en voertuigcontrole. Het standaardmodel, de CX-30 2.5 S, is uitgerust met een bijgewerkte Skyactiv-G 2.5-liter, viercilinder natuurlijk aangezogen motor die 191 pk en 186 lb-ft koppel levert. Het model heeft ook standaard i-Activsense veiligheidsfuncties en een goed uitgeruste interieur met een 8,8-inch centraal display met het nieuwste Mazda Connect-infotainmentsysteem​​.

Mazda CX-5

Dit model, Mazda’s best verkochte voertuig in de VS, is beschikbaar met een gloednieuwe Rhodium White exterieur premium kleur, terwijl i-Activ AWD standaard blijft voor alle modellen in de VS. De CX-5 is bekend om zijn Kodo-design en biedt een mix van stijl, prestaties en comfort, waardoor het een populaire keuze blijft onder compacte SUV’s​​.

Technologische innovaties: in 2050 CO₂-neutraal 

MAZDA’S MULTI SOLUTION APPROACH

Mazda zet in op een groenere toekomst, het doel is om tegen 2050 volledig CO₂-neutraal te zijn als het gaat om de hele levenscyclus van hun auto’s. Mazda’s aanpak richt zich op het innoveren van aandrijftechnologieën, variërend van verbeterde verbrandingsmotoren en plug-in hybrides tot elektrische voertuigen. De strategie van Mazda omvat meerdere oplossingen, afgestemd op verschillende modellen en behoeften, omdat er geen perfecte/ eenzijdige oplossing is voor duurzame mobiliteit.

SkyActiv-technologie

De e-Skyactiv X is een revolutionaire motor van Mazda die brandstofzuinigheid en milieuprestaties realiseert door de energie-input en -output tijdens het rijden te voorspellen. Het is de eerste in zijn soort en maakt gebruik van geavanceerde verbrandingstechnologie om prestaties en efficiëntie te bereiken, dit was voorheen onmogelijk, maar Mazda heeft daar met deze innovatie verandering in gebracht.

De toekomst van Mazda

Het toekomstperspectief van de Japanners is helder, ze willen rond 2050 zo ver zijn dat ze met elk voertuig CO₂-neutraal zijn. En dan hebben ze het over de hele levencyclus van de auto’s. Mazda vindt duurzaamheid van super belang en met hun technologische kennis komen er verschillende innovaties tot stands die dit doel mogelijk moeten maken. Hou dus zeker in de gaten wat het laatste autonieuws is van Mazda.