Autonieuws

Waarom een proefles bij een autorijschool volgen?

Veel rijscholen, bieden een proefles aan. Dat veel leerlingen deze kans om kennis te maken met autorijlessen aan zich voorbij laten gaan, is gewoonweg zonde! Het volgen van een proefles heeft namelijk diverse voordelen. Bovendien is de proefles binnen enkele seconden aangevraagd. Wat houdt de leerlingen tegen? Het prijskaartje? Niet nodig, deze verdien je vaak snel terug.

Nog niet overtuigd waarom het verstandig is om altijd een proefles te volgen bij een autorijschool? Lees dan snel verder en vraag na het lezen van dit artikel – voordat je losse rijlessen of een pakket afneemt – alsnog die proefles aan!

Een proefles aanvragen

Een proefles aanvragen voordat je rijlessen afneemt bij een rijschool, het kost nauwelijks extra moeite. Je moet immers toch al contact opnemen met de autorijschool waar je graag lessen wilt gaan volgen. Je kunt dan net zo goed van de eerste rijles een proefles maken. Toch wordt de proefles door veel leerlingen van rijscholen nog niet aangevraagd. Heeft dit te maken met het feit dat deze proefles in veel gevallen geld kost? Of zijn de leerlingen nog niet op de hoogte van de voordelen?

De voordelen van een proefrijles

Wat de reden ook is voor het overslaan van de proefles, het is zonde! In veel gevallen ben je namelijk door gelijk te starten met de rijopleiding duurder uit dan wanneer je eerst een proefles volgt. Daarnaast ervaar je tijdens de proefles op welke wijze de rij-instructeur les geeft en of deze manier bij jou past.

Tijdens een proefles krijgt de rij-instructeur een beeld van het niveau waarop je met autorijlessen zit. Hierdoor kan de rijinstructeur een vrij nauwkeurige schatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt om succesvol zelfstandig auto te kunnen rijden. Er wordt je daarna een pakket op maat aangeboden en geen standaardpakket met een vast aantal lessen. Niet iedereen heeft namelijk het aantal lessen nodig waarvoor in het standaardpakket wel wordt betaald. Door de proefles kun je dus besparen op de kosten voor je rijopleiding.

Ideaal voor leerlingen met rijervaring

Zeker wanneer je al eerder hebt auto gereden – bijvoorbeeld bij een andere rijschool – is het verstandig om eerst een proefles aan te vragen. Door je eerdere ervaring met autorijden beheers je waarschijnlijk meer technieken dan de gemiddelde rijschool leerling en heb je niet opnieuw een volledig lespakket nodig.